KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'ı anlatan kitap "YAZ"

Kıbrıs'ı anlatan kitap "YAZ"

Ünlü yazar, televizyoncu ve müzisyen Kürşat Başar dün Bedesten'de sevenleriyle buluştu. Kıbrıs'ın da konu olduğu 'Yaz' isimli kitabının hikâyesini okurlarına anlatan Başar, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Yayın Tarihi: 19/07/14 10:30
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs'ı anlatan kitap "YAZ"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz Orakcıoğlu

Ünlü yazar, televizyoncu ve müzisyen Kürşat Başar dün Bedesten'de sevenleriyle buluştu.

Deniz Plaza'nın katkıları ile gerçekleşen tanıtımda'Yaz' İsimli kitabının hikâyesini okurlarına anlatan Başar, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Müzisyen Burçin Büke'nin resital verdiği kitap tanıtımına Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın ve Milletvekili Ersin Tatar'ın yanı sıra birçok kişi katıldı.

Başar'ın çocukluğunu, Kıbrıs'ı, ailesini ve arkadaşlarını anlatan roman, aynı zamanda yazarın en kişisel romanı oldu.

"YAZDIĞIM EN KİŞİSEL ROMAN"

Başar, tam 40 yıl sonra tekrar Kıbrıs'ta olduğunu belirterek, "Romana başlarken aslında bu romanın içinde Kıbrıs yoktu, çünkü onu ayrı bir roman olarak çalışıyordum. 1976'dan 5-6 yıl sonra adaya yeniden bir dizi proje için geldim. Böylelikle geçmişte yaşananları tanıkların ağzından birebir dinleme fırsatı buldum ve dinlediklerimle ilgili notlar aldım. Bu arada aklımda kalan ve beni çok etkileyen çocukluk yıllarımda bu kadar iyi bilmediğim detayları öğrendim. Bunlardan biride kayıp otobüs olayıydı. Kıbrıs'ın benim bir kitabıma gireceği belliydi. Kitaba da kelebekle birlikte girdim. Son 4-5 ay içerisinde kitabın bütün kurgusunu değiştirdim ve ortaya bu kitap çıktı. Bu kitabın içerisinde Kıbrıs'tan, çocukluğumdan, ailemden ve arkadaşlarımdan birçok şey var. Ama bu kitap tam anlamıyla otobiyografi romanı değil, ebetteki buradaki tipler kurgu; ama gerçek olaylara dayanan kurgu tiplerdir. Kitaptaki kahramanların isimlerini koyarken, bu kez tanıdığım yakın çevremdeki insanlardan seçtim. Çünkü bu kitap benim yazdığım en kişisel romandır" dedi.

"KİTAPTA KIBRIS'TAN BAHSEDİLMESİ KIBRIS İÇİN ÖNEMLİ"

Fevzi Tanpınar'ında konu olduğu roman hakkında Tanpınar, duygularını ve düşüncelerini şu şekilde anlattı:

"Bu kitapta Kürşat'a ben düştüm. Kürşat'la yaklaşık 30 yıllık dostluğumuz var. 30 yılda Kıbrıs'tan bahseden bir kitap yazdırmayı başardım. Bence kitapta Kıbrıs'tan bahsedilmesi Kıbrıs için önemli bir şey. Çünkü dünyada buna benzer çok örnek var ve bizde Kıbrıs'ta bu örneklerin sayısını artırmayı çok isteriz.

Önemli yazarların mekânlardan söz etmesi birçok açıdan olumlu unsurlar yaratmaktadır. Örneğin bugün Yunanistan da Kefalonya diye bir ada varmış ve ben yerini hiç bilmiyordum, ünlü bir yazarın yazdığı bir kitap sayesinde bu adada bir turizm patlaması oldu, kitabı okuyan adaya akın etti, ardından ünlü oyuncuların oynadığı kitabın filmi çekildi ve ada tam bir turizm cennetine döndü.

Sevgili dostum Kürşat'a Kıbrıs'ı konu alan böylesine muhteşem bir roman yazdığı için ve Deniz Plaza'ya da böylesi bir organizasyona öncü olduğu için teşekkür ederim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.