KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 1 dak.

Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçıları "FIAP UNVANI" kazandılar

Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçıları "FIAP UNVANI" kazandılar

UNESCO tarafından tanınan ve dünyanın en büyük fotoğraf federasyonu olan Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) tarafından Buket Özatay, Mustafa Müezzinoğlu, Tevfik Ulual ve Tijen Erol Yakup'a FIAP yarışmalarında gösterdikleri başarı ve belirtilen kriterleri tamamladıklarından dolayı AFIAP (Artist of FIAP), Tevfik İleri'ye ise EFIAP/b (Excellence FIAP Bronze) unvanı verildi.

Yayın Tarihi: 22/10/14 14:56
okuma süresi: 1 dak.
Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçıları "FIAP UNVANI" kazandılar
A- A A+

2001 yılında Tevfik İleri ve Veysi Soyer AFIAP unvanı alarak, bu unvanı alan ilk Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçıları olmuştu. 2010 yılında Tevfik İleri EFIAP(Excellence FIAP) unvanı almıştı. Yukarıda isimleri belirtilen 6 fotoğrafçımız ülkemizde FIAP unvanına sahip fotoğraf sanatçılarıdır.

Ayrıca 2014 yılında Buket Özatay ve Tijen Erol Yakup FIAP unvanı alarak AFIAP olan ilk Kıbrıslı Türk kadın fotoğraf sanatçıları oldu.

Fotoğraf sanatını ileriye götürmek amacı taşıyan FIAP'ın, beş kıtada, 85'in üzerinde ulusal federasyon üyesi bulunmakta ve bir milyonun üzerinde fotoğrafçı için çalışmaktadır. FIAP başarılı olan fotoğrafçılara başarılarının bir göstergesi olarak ünvanlar vermektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.