KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

"Fotoğraflarla Benim Kıbrısım: Kıbrıs'ta çocuk olmak" yarışması için ilk değerlendirme yapıldı

"Fotoğraflarla Benim Kıbrısım: Kıbrıs'ta çocuk olmak" yarışması için ilk değerlendirme yapıldı

Telsim ve FODER işbirliğinde düzenlenen "Fotoğraflarla Benim Kıbrısım:Kıbrıs'ta Çocuk Olmak" isimli fotoğraf yarışmasının ilk juri değerlendirmesi yapıldı ve finalistler belirlendi.

Yayın Tarihi: 17/11/14 18:50
okuma süresi: 4 dak.
"Fotoğraflarla Benim Kıbrısım: Kıbrıs'ta çocuk olmak" yarışması için ilk değerlendirme yapıldı
A- A A+

Deneyimli fotoğraf sanatçısı Hakan Kaşif, Doğu Akdeniz Üniverisitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Duranlı ile Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar'ın oluşturduğu jüri, Telsim Genel Müdürlük Merkez Ofis'te biraraya gelerek, yarışmaya katılan fotoğralar arasından sergilenecek ve dereceye girecek olan fotoğrafların ilk değerlendirmesini yaptı.

"ÇOK GÜZEL ESERLER VAR, DERECELENDİRME YAPARKEN ZORLANACAĞIZ"

Yarışmaya başvuran fotoğraflar arasından ön elemeyi gerçekleştiren jüri üyeleri, "Kıbrıs'ta Çocuk Olmak" temalı fotoğraflar hakkında görüş alışverişinde bulunarak değerlendirme yaptı. 59 kişinin toplamda 367 fotoğrafla başvurduğu yarışmada 96 eser finale kaldı.

Jüri üyelerinden Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu, katılımın oldukça yüksek olduğunu gözlemlediği yarışmaya birbirinden güzel eserlerle başvurulduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, "Çok iyi fotoğraflar var, finalde dereceye girecek fotoğrafları seçerken bayağı zorlanacağımızı düşünüyorum" dedi. Jüri üyelerinin güzel bir uyum yakaladığına da dikkati çeken Çavuşoğlu, böylesine anlamlı bir yarışma düzenlediği için Telsim'e ve FODER'e teşekkür etti. Kıbrıs'ta fotoğraf sanatına olan ilgiyi arttırmak ve fotoğrafçılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmayı olumlu bulduğunu dile getiren Levent Duranlı ise, "Bu anlamlı yarışmanın bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Yarışmayı düzenleyen Telsim'i ve FODER'i kutluyorum" dedi.

FODER Kurucu Başkanlarından Hakan Kaşif ise yarışmanın jürisinde yer almaktan dolayı onur duyduğunu dile getirerek, oldukça verimli bir jüri toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kaşif, güzel eserler arasında seçim yaparken jüri üyeleri ile hem fikir olduklarını ifade etti.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, FODER işbirliğinde düzenledikleri yarışmaya katılımcıların büyük ilgi göstermesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yarışmanın amaçlarından bir tanesinin de fotoğrafçıların içlerindeki çocuk ruhunu ortaya çıkarmak olduğunu anımsatan Tanpınar, "Eserleri değerlendirirken, hem Kıbrıs'ta çocuk olmanın çeşitli hallerine, hem de fotoğrafçıların içlerindeki çocuk ruhuna tanıklık ettik" dedi.

Jüri üyeleri baskısı yapılmış fotoğraflar üzerinden 1 Aralık'ta FODER Surlariçi Binası'nda 2. kez değerlendirme yaparak finale kalan fotoğraflar arasında dereceye girenleri belirleyecek.

Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer alacağı sergi 2 Aralık Salı günü saat 17:30'da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde açılacak.

Yarışmada, birinci gelen yarışmacıya, Nikon 7100 18-105 mm, ikinciye, Nikon 5200 18-55 mm ve üçüncüye ise Nikon 3200 18-55 mm Fotoğraf makinesi ödül olarak verilecek.

Yarışmada ayrıca bir de Telsim Özel Ödülü verilecek ve ödülü iPhone 5S olacak. Jüri ayrıca derecelendirme yapmaksızın 3 fotoğrafa da Mansiyon ödülü verecek. Mansiyon ödülü Vodafone Smart Tab II (7inç) ve 1 aylık 5GB internet paketi olacak. Ayrıca tüm sergileme alan yarışmacılara 1 aylık 3GB Internet hediye edilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.