KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

KSD Türk Müziği Korosu'ndan yeni yıl konseri...

KSD Türk Müziği Korosu'ndan yeni yıl konseri...

KSD Türk Müziği Korosu'ndan yeni yıl konseri... Yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 17/01/15 09:15
okuma süresi: 2 dak.
KSD Türk Müziği Korosu'ndan yeni yıl konseri...
A- A A+
Derneğin kullanımında olan İkiz Kiliseler de gerçekleşen konseri şef Aytaç Çağın yönetti. Açılış konuşmasını da yapan Çağın bu konseri liderimiz Dr.Fazıl Küçük e adamıştık ama bugün aramızdan ayrılan genç müzisyen arkadaşımız Gürsel Güngor için de bu eserleri seslendireceğiz eminim ki o da bizi duyup hissedecektir dedi. Çağın koronun aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de katkı koyduğunu ve geçen yıl Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Eğitim Merkezi'ne seramik atölyesi ve fırını için katkıda bulunduklarını açıkladı. 12 Saz elemanının tanıtımından sonra eserlere geçildi 10 adet eser 31 koro elemanı tarafından seslendirildi.Bunlar arasında söz ve bestesi Aytaç Çağın a ait olan nihavend makamında semai usulündeki " Ömrüm Çağlar " da vardı.

Aytaç Çağın divane aşık gibi eserde de kemençe çaldı. Koro o kadar çok beğenildi ki alkışlarla beş kez daha sahne aldı. Nasıl geçti habersiz,yalancının birine ,tel tel taradım ve karabiberim isimli şarkıları seslendirirlerken istek üzerine şefin bestesi " ömüm çağlar " genç ve güzel kemanist Buse Çağlar eşiliğinde tekrar çalındı bu şarkısında şef Aytaç Çağın saz heyetinde küdüm çalan eşi Şerife Çağın ı dansa davet etti ve dans ettiler. Saz ve söz heyeti son derece uyumlu ve başarılı bir konser sonrasında büyük alkışlarla geceyi bitirdiler. Söz heyetindeki bazı koristler kıyafetleri,saçları ve takıları ile ve de şarkılardaki hareketlikleri ile dikkat çekerken ezbere söylemeleri de dikkatlerden kaçmadı. Geceyi kaçıranlar çok şey kaçırmış oldular.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.