KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

FOGEM'in Oryantal Atölye çalışması çok beğenildi

FOGEM'in Oryantal Atölye çalışması çok beğenildi

Kıbrıs folklorunu yaşatma ve tanıtma çabalarının yanısıra dünya folkloruna da gösterdiği ilgi ile bilinen Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) 2014 yılında "Makedon Akordiyon Teknikleri" konusu ile başlattığı atölye çalışmalarına bu yıl "Oryantal Dans Teknikleri" konulu güzel bir çalışma ile devam etti. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın oryantal danslarına ilgi duyan FOGEM elemanları ve istekli diğer dansseverlerden oluşan katılımcılar Amerikalı profesyonel dans eğitmeni Athena Najat'ın uygulamalı atölye çalışmasında hem kendilerini geliştirme fırsatı buldular hem de güzel ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

Yayın Tarihi: 27/03/15 14:35
okuma süresi: 3 dak.
FOGEM'in Oryantal Atölye çalışması çok beğenildi
A- A A+

21 Mart Cumartesi günü FOGEM Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ve 2 seanstan oluşan atölye çalışması 6 saat sürdü. Sabah gerçekleşen ilk seansta katılımcılar oryantal danslar hakkında genel bilgiler almanın yanısıra estetik duruş ve vücudun farklı bölgelerinin kontrolü, ve ayrıca şal, kemer, baston gibi aksesuarların kullanımı konularında uygulamalı olarak eğitildi. Öğleden sonra gerçekleşen ve geleneksel Mısır Saidi dansını konu alan ikinci seansta bu dansın folklorik kökeni hakkında bilgilendirmenin ve figürlerinin uygulamalı olarak öğretiminin ardından 1950'li yıllarda Mısır'da oluşturulan koreografilerin özüne sadık kalınan yeni bir koreografi hazırlandı. 21 Mart Cumartesi gecesi ise atölye katılımcılarından istekli olanların dans eğitmeni Athena Najat ile birlikte sahne alıp öğrendiklerini sergileyebileceği bir eğlence düzenlendi. Nostalji Bar'da gerçekleşen ve herkese açık olan bu etkinlikte FOGEM dansçılarının sergilediği performans büyük alkış aldı. Gecenin kapanışında ise Athena Najat'ın çeşitli oryantal dans türlerinden örnekler içeren 15 dakikalık sahne gösterisi izleyenleri hayran bıraktı.

2007 yılında kurulan FOGEM ülkemizi temsilen katıldığı uluslararsı festivallerde gidilen ülkelerin dilinde konuşmalar yaparak ve halk müziklerinden örnekler sergileyerek büyük beğeni topluyor. FOGEM ayrıca Türkiye ve Yunanistan'da oynanan halk oyunlarından oluşan koreografilerinin ardından 2014 şöleninde sergilediği ve Brezilya'dan, Çin'e, Arjantin'den Balkanlar'a, Hindistan'a uzanan "Dansın Rüyası" isimli koreografisi ile büyük beğeni toplamıştı.

Farklı kültürleri daha yakından tanımaya ve uygulayarak öğrenmeye yönelik bu çalışmalarını önümüzdeki yıllarda artırarak devam ettirmeyi planladıklarını belirten FOGEM Yönetim Kurulu üyeleri bu çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgilerin https://www.facebook.com/FOGEM adresinden takip edilebileceğini ve özellikle atölye çalışmalarına ilgi duyan herkesin katılımından memnuniyet duyacaklarını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.