KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

"Emek Hakkı" sergisi YDÜ İletişim Fakültesi'nde izleyiciye sunuldu

"Emek Hakkı" sergisi YDÜ İletişim Fakültesi'nde izleyiciye sunuldu

Paris Merkezli Poster For Tomorrow "Work Right (Emek Hakkı)" Sergisi YDÜ İletişim Fakültesi'nde İzleyiciye Sunuldu.

Yayın Tarihi: 12/04/15 10:29
okuma süresi: 3 dak.
"Emek Hakkı" sergisi YDÜ İletişim Fakültesi'nde izleyiciye sunuldu
A- A A+

Avrupa Konseyi'nin kar amacı gütmeyen bağımsız Paris Merkezli Tasarım birlikteliği olan "Poster For Tomorrow isimli organizasyonuyla işbirliği halinde olan YDÜ İletişim Fakültesi, 133 ülkenin katıldığı "Work Right- Emek Hakkı" afiş sergisi açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 8 Nisan itibariyle, katılımcı ülkelerin yetkin tasarımcılarından oluşturulan jürinin 2014 yılı "Herkes için Adil ve Eşit İstihdam Hakkı" temalı poster yarışmasında jüri olarak görev yapan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu yaptığı açıklamada; Avrupa Konseyi'nin kar amacı gütmeyen bağımsız Paris Merkezli Tasarım birlikteliği olan "Poster For Tomorrow", gençleri sanat ve tasarım çalışmaları ile cesaretlendiren ve bu amaçla özellikle afiş tasarımı ile ifade özgürlüğüne dikkat çekmek ve insan haklarının geliştirilmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlayan bağımsız yaratıcı bir organizasyondur. 5 kıtadan 133 ülkenin katılımcı olduğu ve 15,000 poster koleksiyonu bulunan organizasyon 400 sergi ve 6 uluslararası yayına sahip. Farklı kültürlerin ortak sorunları üzerine farkındalık yaratmak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla sanatçıların özgün ifade biçimlerini tüm dünyaya yayma misyonu olan organizasyon, 2009'dan bu yana yalnızca sosyal temalar üzerine yarışmalar düzenlemektedir.

Yarışma içeriğini dünya çapında tüm insanları etkileyen sosyal konular arasından seçen Poster for Tomorrow'un bu yılki yarışma konusu "Work Right - Emek Hakkı! Herkes için Adil ve Eşit İstihdam Hakkı" olarak belirlenmişti.
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği sergide İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu sergilenen 100 afişi öğrenciler ve öğretim elemanları eşliğinde değerlendirdi.

8 Nisan- 8 Mayıs tarihleri arasında YDÜ İletişim Fakültesi Fuaye alanında izlenebilecek olan ve bir ay süreyle ilgililerini ağırlayacak sergiye tüm öğrenciler ve ilgi duyanlar davetlidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.