KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Fado'nun Prensesi Cristina Branco yarın akşam Salamis Antik Tiyatro'da olacak

Fado’nun Prensesi Cristina Branco yarın akşam Salamis Antik Tiyatro’da olacak

Gazimağusa Belediyesi'nin bu yıl 19.'sunu düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, yarın(25 Haziran) akşam saat 21:30'da Salamis Antik Tiyatro'da Fado'nun prensesi olarak bilinen Cristina Branco sahneye çıkarak, en keyifli şarkılarını festival izleyenleri için söyleyecek.

Yayın Tarihi: 24/06/15 16:06
okuma süresi: 2 dak.
Fado’nun Prensesi Cristina Branco yarın akşam Salamis Antik Tiyatro’da olacak
A- A A+

Ana sponsorlar Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim'in katkılarıyla gerçekleşen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, şairlerin sesi Cristina Branco'yu ağırlıyor. 18 yıllık müzikal yolculuğunu ve 13 albümünün bir özeti olarak sunduğu 3 yepyeni şarkı ile desteklenen 3 CD'lik beste of albümü İdealist'in 15 ülkeyi kapsayan 80 konserlik dünya turnesi kapsamında Gazimağusa'da konser verecek. Eleştirmenlerce tıpkı Amalia Rodrigues'in bir şarkısının sözlerinde olduğu gibi "Fado'yu yaşıyor ve Fado ile nefes alıyor" diye tanımlanan Fado'nun Prensesi Cristina Branco Portekiz geleneksel müziğini hem kendi ülkesinin hem dünyaca ünlü şairlerin sözleriyle buluşturarak Fado'ya yeni bir kapı açıyor. Ünlü Hollandalı şair Slauerhoff'un ve Shakespeare'in birçok şiirini Fado ile bir araya getiren Branco, Fado'dan her zaman beklenen acı, hasret ve çaresizlik şarkıları yerine hayattan keyif alan şarkılara imza atıyor.

Bu yıl, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında birbirinden kaliteli etkinliklere kültür-sanat dostlarını Salamis Antik Tiyatro'da buluşturmaya devam eden 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, 26 Haziran'da Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 29 Haziran'da Muammer Ketencoğlu Balkan Yolculuğu, 30 Haziran'da Zara, 2 Temmuz'da Burhan Öcal ve İstanbul Oriental Ensemble, 5 Temmuz'da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz'da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz'da Lara Fabian Salamis Antik Tiyatro'da saat 21:30'da sahneye çıkacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.