KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi izleyenleri büyüledi

Ankara Devlet Opera ve Balesi izleyenleri büyüledi

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenen Arda Boyları ve Akdeniz Esintileri adlı iki eser KKTC halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 24/06/15 16:07
okuma süresi: 2 dak.
Ankara Devlet Opera ve Balesi izleyenleri büyüledi
A- A A+

23 Haziran Salı günü saat 20:30'da GAÜ Spectrum Kongre Merkezi'nde Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Lapta Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen sanat gecesi, uzun süre ayakta alkışlandı.

Kıbrıs'ta yaşayan yabancılar ve turistlerin de büyük ilgi gösterdiği sanat gecesine katılanlar, bu gösteriyi düzenleyen tüm yetkililere teşekkür ettiler.

20 yılı aşkın bir zamandan sonra ilk kez KKTC halkı ile buluşan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ilk gösterilerini Girne'de sahneledi.

Kıbrıs'ta bulundukları bir hafta süre içerisinde ikinci temsillerini Gazimağusa Antik Tiyatro'da gerçekleştirecek olan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları kendilerine gösterilen misafirperverlik ve ilginin kendilerini
onurlandırdığını ifade ettiler.


Lapta Belediyesi'nin yanısıra Gazimağusa Belediyesi'ne de desteğini esirgemeyen Girne Amerikan Üniversitesi, 20 yıl sonrasında güçlü kadroyu Kıbrıs halkı ile buluşturmanın gururunu yaşadı.

Arda Boyları ve Akdeniz Esintileri'nin sahnelenmesinin ardından Girne Amerikan Üniversitesi tarafından, Ankara Devlet Opera ve Balesi ekibine teşekkür plaketi sunuldu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Metin Turan'a teşekkür plaketini GAÜ Mütevelli Heyeti başkanının eşi, Kıbrıs'ın saygın resim sanatçısı Sevim Erdal takdim etti.

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı ve Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Özgür Adam İnanç'a da, organizasyonun gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.