KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Sanat Öğrencileri'nden muhteşem konser

Kıbrıs Sanat Öğrencileri'nden muhteşem konser

Geçtiğimiz pazar akşamı Bellapais Manastırı, Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu'nun himayelerindeki Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu'nun genç piyanistleri konserine ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 25/11/15 11:11
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Sanat Öğrencileri'nden muhteşem konser
A- A A+

Konserin açılışını okulun piyano eğitmenlerinden Nadya Kameneva yaptı.

Ardından sırayla piyanonun başına geçen Kameneva'nın minik öğrencileri İlkyaz Günaydın ve Kıvanç Çakır, küçük yaşlarına rağmen tuşlar üzerindeki hakimiyetleri ile büyük bir gelecek vaad ettiklerini kanıtladılar.

2015-16 okul dönemi itibarı ile Bilkent Konservatuvarı'nda burslu olarak eğitim almaya hak kazanan İlkyaz Günaydın Kıbrıs Sanat ile ilişkilerini her zaman sürdüreceğini ve gelecekteki konserlerde yine birlikte sahne alacağını belirtti.

Kıvanç Çakır yüzündeki tebessüm ile tuşlarla adeta oynayarak kendinden emin bir şekilde parçalarını yorumladı.

Konser Almanya'dan gelerek sahne alan Christoph Oehlirch ile devam etti. Turgay Hilmi ile eğitimini sürdüren Christoph, Friedrich Alexander Üniversitesi'ndeki fizik eğitimi yanında piyano çalmaktan duyduğu mutluluğu dinleyiciler ile paylaştı.

Son olarak sahneye çıkan Khashayar Khosravian, Nadya Kameneva'dan almış olduğu disiplinli eğitimini sergileyerek büyük beğeni kazandı. Khashayar'ın tekniği ve nüanslar üzerindeki hakimiyeti ise müzikseverlerin dikkatinden kaçmadı.

Gecede Sevimli Dostlar Derneği için katkı toplanırken, Turgay Hilmi Almanya'dan getirmiş olduğu üç adet tekerlekli sandalyeyi ve çocuk koltuk değneklerini Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu aracılığı ile Ortopedikler Derneğine takdim etti.

Genç Piyanistler ve eğitmenleri başarılı bir konserin ardından alkışlar ve çiçeklerle sahneden uğurlandılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.