KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Sanat'tan muhteşem Gala Konseri

Kıbrıs Sanat'tan muhteşem Gala Konseri

Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu öğrencileri, Bellapais Manastırı'nda vermiş oldukları Suzuki Gala Konseri ile misafirlerin beğenisini bir kez daha kazandılar.

Yayın Tarihi: 02/05/16 15:30
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Sanat'tan muhteşem Gala Konseri
A- A A+

Suzuki Gala Konseri adı altında yapılan etkinlikte Gözlem Özdeğirmenci'nin denetimindeki Kıbrıs Sanat keman öğrencileri ile İstanbul'dan gelen misafir öğrenciiler eğitmenleri Seçil Başabak Kalyoncu ile birlikte ayni sahneyi başarı ile paylaştılar

Öğrenciler birlikte çalarak gösterdikleri performansta, geniş bir repertuvar sergileyerek muhteşem bir beraberlik içinde, arşelerin eşitliği, entonasyonun düzgünlüğü ve müzikaliteleri ile dikkat çektiler.

Gözlem Özdeğirmenci'nin öğrencileri, Ayda Gülensoy, Eriz Berkin, Sesil Anıl ve Aysel Zorali solo parçalarını büyük bir başarı ve kolaylıkla sergilediler.

İrem Tek çalmış olduğu Vivaldi La minor ve C.A. de Beriot'nun 9 numaralı keman konçertolarındaki teknik pasajları bestecilerin üslubuna uygun bir şekilde büyük bir beceri ile çalarak dinleyicilerden yoğun bir alkış aldı.

Mozart'ın 3. Korno konçertosu'nu seslendiren Sera Gürler yumuşak ve berrak tonu yanında korno üzerindeki ustaca hakimiyetiyle büyük bir gelecek vaadettiğini kanıtladı.

Gecede bir konuşma yapan Federal Almanya Büyükelçisi Nikolai von Schoepff, konsere katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek genç sanatçıları ve eğitmenlerini kutlayıp, Kuzey Kıbrıs ile olan ilişkilerini daha da yoğunlaştırmayı arzu ettiğini ifade etti.

Telsim katkıları ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına yapılan konserde, dernek adına söz alan Başkan Günay Kibrit, Turgay Hilmi ile yıllardan beri devam eden işbirliğinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirip gecede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Genç sanatçılar ve eğitmenleri sergilemiş oldukları muhteşem performansın ardından haketmiş oldukları alkış tufanı ile sahneden uğurlandılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.