KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Kanat İzlerim sergisi Salı günü açılıyor

Kanat İzlerim sergisi Salı günü açılıyor

Sanatçı Tümay Güneş Tartar'ın "Kanat İzlerim" isimli İllüstratif İllüzyon Karma Medya Sergisi, Girne Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 19/06/16 14:43
okuma süresi: 3 dak.
Kanat İzlerim sergisi Salı günü açılıyor
A- A A+

Girne Belediyesi katkılarıyla sanatçı Tümay Güneş Tartar'ın "Kanat İzlerim" isimli İllüstratif İllüzyon Karma Medya Sergisi, Girne Halk Kütüphanesi'nde 21 Haziran 2016 tarihinde saat 19:00 da gerçekleştirilecek kokteylin ardından sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Sergi, 21 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Girne Halk Kütüphanesi'nde ziyaret edilebilecek.

Güngördü: Kültür ve sanata önem veriyoruz

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, toplumun gelişmesi için kültürel ve sanatsal etkinliklerin artması gerektiğine dikkat çekti. Nidai Güngördü, belediyenin imkanları dahilinde büyük önem verdikleri kültür ve sanat etkinliklerine katkı koymaya çalıştığını belirterek, vatandaşları Tümay Güneş Tartar'ın "Kanat İzlerim" isimli İllüstratif İllüzyon Karma Medya Sergisi'ne davet etti.

Günay Güneş Tartar kimdir?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü'nden mezun olan Günay Güneş Tartar kariyerine artistik cam eritmeli-rölyefli seramik tekniği üzerine çalışmalarla başladı. Tartr, girift motifleri tercih ettiği kendine özgü tarzıyla seramikten heykele, camdan tekstile uzanan renkli bir sürece adım attı. Sanatçı, seramik çalışmalarında kullandığı desenleri, çeşitli emprime baskı teknikleri, pul payet ve taş işlemeleri tekstil ürünlerinde de kullanıyor. Tümay Güneş Tartar, 20 yıldır tasarlayıp üreterek yaşayan mekanlara uyguladığı tüm seramik-cam duvar panosu çalışmalarının görsellerlerini ilüstratif ilüzyon efektleriyle zenginleştiriyor. Dijital platformlarda tekrardan hayat verdiği bu tasarımlarını, farklı malzemeleri bir arada kullandığı "mixed media" yüzeylere aktararak onları sanatçının tabiri ile "Dijital Yüzeyler"e dönüştürüp hayata geçiriyor. Birçok ödüle sahip olan Tümay Güneş Tartar'ın 10 kişisel sergisi bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.