KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

2.KKTC Uluslararası Korolar Festivali'ne geri sayım başladı

2.KKTC Uluslararası Korolar Festivali’ne geri sayım başladı

2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali 10 - 16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 01/07/16 14:13
okuma süresi: 2 dak.
2.KKTC Uluslararası Korolar Festivali’ne geri sayım başladı
A- A A+
DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti'nden 22 Koro,750 Korist ve misafirlerin katılacağı 2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali'nin açılış töreni 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü, saat 17.00'da Gazimağusa'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapılacaktır.

Bir hafta boyunca DAÜ kampüs ve tesislerinde konaklayacak olan misafir korolar, kaldıkları süre içerisinde ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı bulacak.

Katılımcı korolar festivalde, KKTC'li Besteci Oskay Hoca'nın korolar için düzenlediği ''Kebapçıların Şişi'' türküsünü çoksesli olarak toplu halde seslendirecekler. Konserler 11 - 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında, saat 20.00'de başlayacak.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Başkan yardımcısı Ali Sürücü'nün de katılacağı Korolar Festivali'nde Ülgür Gökhan açılışta konuşma yapıp, festival süresince bir dizi temaslarda da bulunacak. Açılışta Kıbrıslı Piyanist Suna Alsancak da bir konser verecek.

Konserler sonrasında Gazimağusa'nın sokak ve caddelerinde de konser verecek olan koristler böylelikle sokaktaki dinleyicilere de konser verecek.

7'den 70'e koristlerin katılacağı festivalde 7 gün boyunca korolar birbirleri ile kaynaşarak dostluklarını pekiştirecek.

2016 KKTC Uluslararası Korolar Festivali Sanat Yönetmeni Erkan Dağlı yaptığı açıklamada; Festivale katılacak koroların, koro müziğini yaşarlarken Otello'nun şehri Gazimağusa'nın tarihi zenginliklerini de bire bir yaşayabileceklerini ve şehri bu alanda çok derin bir şekilde koklayıp, ayrıca gönüllerinde de şehir ile derin bir bağ kuracaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.