KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Bridget Jones'in Bebeği (Bridget Jones' Baby)

Bridget Jones'in Bebeği (Bridget Jones' Baby)

"Her film bir kitaba dayanmak zorunda değil. Bridget Jones'un Bebeği'nde özgünlüğü yakalayın"

Yayın Tarihi: 01/10/16 09:52
okuma süresi: 3 dak.
Bridget Jones'in Bebeği (Bridget Jones' Baby)
A- A A+
Onur Evrensel

KÜNYE

  • Yönetmen: Sharon Maguire

  • Oyuncular: RenéeZellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey

  • Tür: Komedi, Romantik

  • Yapım Yılı: 2016 (122 dk)

  • Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2016 Cuma

  • Yapımcı Firma: Miramax, StudioCanal

  • Yapım Ülkesi: İngiltere

  • Orijinal Dil: İngilizce

  • Orijinal Adı: Bridget Jones' Baby

  • Dağıtıcı Firma: UIP Filimcilik

"Her film bir kitaba dayanmak zorunda değil. Bridget Jones'un Bebeği'nde özgünlüğü yakalayın"

Bir romana dayanan ilk filmi Bridget Jones'un Günlüğü ile popüler kültüre yoğun bir katkısı olan Renee Zellweger, aradan yıllar geçmesine rağmen ilk filmdeki muhteşem oyunculuğunu, bir kitaba dayanmayan bu devam filminde de gözler önüne seriyor.

Serinin üçüncü filmi olan Bridget Jones'un Bebeği, ilk iki filmden farklı olarak herhangi bir kitaba dayanmamaktadır. Yapımcılar Helen'in üçüncü kitapta Marc Darcy'i öldürmesine verilen tepkileri göz önünde bulundurarak, biraz da haklı olarak ikinci ve üçüncü kitap arasında yazılmamış Bridget'in hayatını çekmeye karar verdiler.

Üçüncü kitapta Darcy'nin sonu öyle bir tepki aldı ki, en sadık okuyucular dahi kitabı bir kenara bıraktı. Bunu fırsat bilen yapımcılar da Bridget'e yeniden bir bebek ile birlikte hayat verdi.

Aslında kitap uyarlamaları modern sinemada başarısız örnekleriyle dolu. Sinemaya gidenlere verilen ilk nasihat genelde, kitabı okuduysan filmi izleme çünkü hüsrana uğrayacaksın. Bunun bir dolu örneği var. Bridget Jones'unBebeği'nde ise farklı bir durum var ortada.

Anı fırsata çevirmiş yapımcılar, kitabı bir kenara fırlatmış okuyucular ve hem eski kitaplara dayanan bir uyarlama, hem de herhangi bir kitaptan alıntı yapmayan bir özgün eser karşımıza çıkıyor bu yapımla birlikte.

Tabii ki filmde Hugh Grant'in eksikliği de yadsınamaz bir boşluk olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, kitap uyarlamalarından sıkılıp, devam filmi sevenler için, Bridget Jones'un Bebeği eğlenceli olduğu kadar özgün bir yapım olarak izlenesi bir film…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.