KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Kozanın Mucizesi" Budapeşte'de sergilendi

"Kozanın Mucizesi" Budapeşte'de sergilendi

Kıbrıs Türk İşlemelerini Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan ve Kıbrıs Türk işlemelerinden örnekler sunan eserler; 2. Kıbrıs Türk Günü etkinliği kapsamında "Kozanın Mucizesi" ismiyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sergilendi.

Yayın Tarihi: 17/09/17 08:55
okuma süresi: 2 dak.
"Kozanın Mucizesi" Budapeşte'de sergilendi
A- A A+

Kıbrıs Türk İşlemelerini Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan ve Kıbrıs Türk işlemelerinden örnekler sunan eserler; 2. Kıbrıs Türk Günü etkinliği kapsamında "Kozanın Mucizesi" ismiyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sergilendi


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı ve KKTC Budapeşte Temsilciği tarafından, Budapeşte Pinter Galeria'da düzenlenen ve Kıbrıs Türk İşlemelerini Araştırma ve Yaşatma Derneği'nin hazırladığı eserlerin yer aldığı sergi, 11 – 16 Eylül tarihleri arasında ziyaretçi kabul etti.


Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ile KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruluğlu'nun eşi Oya Ertuğruloğlu ve çok sayıda yabancı misyon şefinin açılışına katıldığı sergide, koza işinden Lefkara işine, Maraş işinden iğne oyasına pek çok işleme örneğinin yanı sıra, farklı tekniklerin bir araya getirildiği eserler de yer aldı.

Kıbrıs Türk İşlemelerini Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dervişe Çeliker, KKTC kültürünün tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen bu etkinliğe katkı koymaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, Kıbrıs Türk Kültürünün önemli bir parçası olan el işlemelerini bu tarz faaliyetlerle tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.