KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Geleneksel İskele Festivali Başlıyor

Geleneksel İskele Festivali Başlıyor

<P>Bu yıl 42'ncisi düzenlenen Geleneksel İskele Festivali, bu akşam başlıyor. Festivalin açılışını Başbakan İrsen Küçük yapacak. Birçok kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle konser ve yarışmaların yer alacağı festival, 11 Temmuz Pazar akşamı sona erecek.</P>

Yayın Tarihi: 30/06/10 09:52
okuma süresi: 4 dak.
Geleneksel İskele Festivali Başlıyor
A- A A+

Bu yıl 42'ncisi düzenlenen Geleneksel İskele Festivali, bu akşam başlıyor. Festivalin açılışını Başbakan İrsen Küçük yapacak. Birçok kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle konser ve yarışmaların yer alacağı festival, 11 Temmuz Pazar akşamı sona erecek.

İskele Belediyesi tarafından bu yıl "Köklü bir gelenek, 42 yıllık heyecan" sloganıyla düzenlenen festivalin açılışında İskele Belediyesi tarafından yapılan spor tesislerinin açılışı da yapılacak.

Festival, saat 20.00'de Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu yarış araçlarının gösterisi ve festival kortejinin festival alanına varışının ardından Atatürk Anıtı'nda yer alacak tören ile başlayacak.

Festivalde 15. Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılan ekiplerin protokol gösterisi de gerçekleştirecek.

15. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ

Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin de bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek.

15'inci Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne bu yıl l Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Sırbistan, Cezayir, Macaristan ve ev sahibi KKTC'den ekipler katılacak.

Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin Gala Gecesi, 4 Temmuz Pazar akşamı yapılacak.

Ekipler, 5 Temmuz Pazartesi günü belediyeye bağlı köylerde de gösteri yapacak.

FERDİ TAYFUR SES YARIŞMASINDA JÜRİ OLACAK

Festival etkinlikleri kapsamında "Larnakalılar Gecesi" 6 Temmuz Salı, Karadeniz Kültür Derneği organizasyonu ile "Karadenizliler Gecesi" 7 Temmuz'da yapılacak.

Festivalde her yıl düzenlenen ve bu yıl 8 Temmuz Perşembe akşamı yer alacak "Ses Yarışması"nın bu yılki jüri üyeleri Ferdi Tayfur, İzel ve Ufuk Yıldırım olacak.

İskele Belediyesi himayesinde İskele Boğaz Balıkçıları Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'nin düzenleyeceği Balık Pişirme ve Yeme Şöleni ise 9 Temmuz Cuma saat 18.00'de Boğaz'da yer alacak.

YILIN GENÇ KIZI VE GENÇ ERKEĞİ YARIŞMASI

27'nci Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkeği Yarışması, bu yıl, İskele Belediyesi ve Havadis gazetesi işbirliğinde 9 Temmuz Cuma gecesi saat 20.00'de yapılacak.

10 Temmuz Cumartesi günü İskele Avcılık – Atıcılık Kulübü himayesinde "Zıpkınla Balık Avlama Yarışması" saat 05.00'te yapılacak. Aynı gün Makenzi Plajı'nda saat 09.00'da Plaj Hentbol Turnuvası başlayacak, saat 10.00'da ise İskele Belediyesi 2. Bilardo Turnuvası Boğaz Hotel'de yer alacak.

Aynı gün Bisiklet Federasyonu'nun himayesinde "Benon Dervişler Anısına Bisiklet Yarışması" gerçekleştirilecek. Yarışma saat 19.00'da sona erecek.

Yine aynı günün gecesi saat 21.00'de festival alanında "Bilek Güreşi Yarışmaları" yapılacak, ayrıca aynı saatlerde Lefkoşa Belediyesi Pop Orkestrası Konseri Açık Hava Kültür Merkezi'nde yer alacak.

Festivalin son günü olan 11 Temmuz Pazar gecesi, İskele Belediyesi ile İSDER himayelerinde "Tüm Çocuklar Tatlıdır" adlı çocuk şöleni düzenlenecek ve festival ödül töreniyle sonuçlanacak.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde, etkinlikler festival alanında bulunan kültür salonunda yer alacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.