KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Dede Korkut ve Geçmişten Geleceğe Türk Destanları" sempozyumu başlıyor

"Dede Korkut ve Geçmişten Geleceğe Türk Destanları" sempozyumu başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY), "Dede Korkut ve Geçmişten Geleceğe Türk Destanları" konulu uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. YDÜ'de yarın başlayacak olan sempozyum 2 gün sürecek.

Yayın Tarihi: 25/10/10 12:21
okuma süresi: 2 dak.
"Dede Korkut ve Geçmişten Geleceğe Türk Destanları" sempozyumu başlıyor
A- A A+

YARIN BAŞLAYACAK SEMPOZYUM 2 GÜN SÜRECEK

YDÜ açıklamasına göre sempozyumun açılışı yarın saat 09:00'da YDÜ Kütüphanesi'nin 4 numaralı konferans salonunda yapılacak ve açılış töreni bazı KKTC televizyonları ve TRT Avaz kanalı tarafından canlı olarak verilecek.

Açılış öncesi organizasyon komitesi adına YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu sempozyum hakkında açıklayıcı bilgiler verecek. Daha sonra Türkiye, Yakutistan, Kırgızistan, Kazakistan ve İran'dan sempozyuma katılan halk aşıkları Türk Dünyası'nın ezgilerini sunacak.

Törenin protokol konuşmaları sırasıyla YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Türksoy Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, TC Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Hasan Bozer tarafından yapılacak.

Protokol konuşmalarından sonra sempozyum açış konuşmalarını ise Türk Kültürü Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dursun Yıldırım ile Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev yapacak. Daha sonra Yönetmenliğini Berik Barisbekov'un (Kazakistan) yaptığı Dede Korkut Belgeseli'nin gösterimi ile Namet Kelimbetov'un "Türk Halklarının Ortak Edebi Eserleri" adlı kitabının tanıtımı yapılacak.

Uluslararası sempozyuma, 14 Türk cumhuriyeti ve topluluklarından 50 bilim insanı katılacak. Sempozyumda sunulacak bildirilerde "Türk Destanların Poetik Yapısı", "Türk Destanlarının Türklerle İlişkisi", "Türk Destanlarının Kavramsal Çerçevesi", "Karşılaştırmalı Türk Destanları", "Destan-Dil İlişkisi", "Destan-Tarih İlişkisi", "Destan-Sanat İlişkisi" ve "Türk Destanlarının İcrası ve Anlatıcılar" gibi konular çeşitli bölümlerde incelenecek.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.