KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Dünya Sanat Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'nda resepsiyon

Dünya Sanat Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'nda resepsiyon

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halk olarak bugünkü noktaya geliş sürecinde sanatçıların da çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 16/04/12 09:45
okuma süresi: 4 dak.
Dünya Sanat Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'nda resepsiyon
A- A A+

Bu yıl ilk kez kutlanmaya başlanan "Dünya Sanat Günü" münasebetiyle Cumhurbaşkanlığında Kıbrıslı Türk sanatçılara resepsiyon verildi.

Saat 19.30'da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu'nun sanatçıları kabulüyle başlayan resepsiyona, kültür sanat ve düşünce dünyasının birçok ismi katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu resepsiyonda yaptığı konuşmada, 2011 yılı Nisan ayında Meksika'da düzenlenen Uluslararası Plastik Sanatlar Dernekleri Genel Kurulu'nda Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın ''Dünya Sanat Günü'' olarak ilan edildiğini hatırlattı ve tüm sanatçıların gününü kutladı.

Sanatçıların ülke, insanlık, toplum ve yaşam için ne denli önemli olduğunu anımsamak ve anımsatmak istediklerini belirten Eroğlu, halk olarak bugünkü noktaya geliş sürecinin içinde sanatçıların da çok önemli yeri olduğunu ifade etti.

Sanatçıların çoğu zaman kendi imkanlarıyla geliştirdiği dış ilişkiler sayesinde ülkenin sanatsal ve kültürel anlamda tanıtılmasına koymuş olduğu katkıyı bildiğini kaydeden Eroğlu, sanatçıların uluslararası kamuoyuna KKTC sanatçılarının dünya ile yarışabilecek yeterlilik ve donanımda olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk sanatının dünya gözünde hak ettiği değeri yakalayabilmesi için Cumhurbaşkanlığı olarak imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Eroğlu, bu alanda yeteri kadar kurumsallaşamamış devlet desteği ve sponsorluk müessesesinin geliştirilmesi, daha güçlü ve evrensel bir üretim kapasitesini oluşturabilmek için sanatçıların görüş ve önerilerine ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SANAT ÖDÜLLERİ"

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda bu yıldan geçerli olmak üzere "Cumhurbaşkanlığı Sanat Ödülleri" adı altında bir ödül koyarak, başarılı sanatçıları ödüllendirmek, teşvik etmek ve onurlandırmak amacında olduklarını ve bu yönde görüş ve önerilere açık olduklarını söyledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI"

Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası oluşturulması için de gerekenlerin yapıldığını ve bir tüzükle olayın ivme kazanması noktasına gelindiğini ifade eden Eroğlu, hedeflerinin en kısa zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı oluşturmak, çalışmalarına başlamasını ve konserler vermesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Eroğlu konuşmasını, "Siz değerli sanatçılarımıza sağlıklı, sanat dolu günler ve çalışmalarınızda başarılar dilerim" diye ekledi.

ALBAYRAK

CTP Milletvekili Arif Albayrak da Eroğlu'ndan sonra kürsüye gelerek, ülke kültür ve sanatı adına Cumhurbaşkanı'nın sözlerinden çok etkilendiğini belirtti.

Albayrak, ayrıca sanatçılar adına Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yazdığı mektubu okudu.

Albayrak mektubunda, Kıbrıslı Türk sanatçıların yetersiz telif hakları nedeniyle yaşadığı sorunlar, hükümetin ülkeyi tanımayan ve vatandaş olmayan kişileri kültür ataşesi yapması, ülkenin güzel sanatlar müzesi binası olmaması konularını ele aldı.

Albayrak, konu hakkında daha sonra mecliste bir de basın toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bunun üzerine tekrar kürsüye gelerek, müze konusunun çok yerinde bir istek olduğunu kaydetti ve bir süre öncesine kadar Polis Genel Müdürlüğü olarak kullanılan binanın müzeye dönüştürülmesi ve halkla sanatçılara sunulması konusunun takipçisi olacağı sözünü verdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.