EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Bankacı Hakan Ürem'e 'Uluslararası Altın Üye' ödülü

Bankacı Hakan Ürem'e 'Uluslararası Altın Üye' ödülü

Dünya finans piyasalarının en önemli sorunları arasında yer alan, ve uzun bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de sorunlar yaşatan alan " kara para aklanması"nda gurur veren bir başarı yaşandı.

Yayın Tarihi: 24/02/14 08:25
okuma süresi: 3 dak.
Bankacı Hakan Ürem'e 'Uluslararası Altın Üye' ödülü
A- A A+

Dünyanın ağırlıkla orta ve geri kalmış, savaş ortamları yaşayan, kapalı ekonomilere sahip ülkelerinde yaygın olarak devam eden kara para aklanmasının önlenmesi konusunda tek yetkili uluslararası örgüt olarak kabul edilen ACAMS (Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Sertifikalı Uzmanlar Birliği) konuyla ilgili çalışmalarını değerlendirdirdiği üyesi ve halen Asbank Teftiş Heyeti Başkanı, bankacı Hakan Ürem'e " Gold Most Valuable Member " (En Değerli Altın Üye) ödülü verdi.

ACAMS ve uzman üyeleri tarafından resmi olarak tanınmayan bir ülke vatandaşı konumundaki Hakan Ürem'e verilen ödül, gurur veren bir başarı olarak kabul ediliyor.

ÜREM'İN ÇALIŞMALARI

İngiltere'de ekonomi ve finans üzerine uzun bir eğitim ve çalışma hayatı geçirdikten sonra ülkesine dönen Hakan Ürem, köklü finans kuruluşlarından Asbank Ltd.'de üst düzey yönetici olarak 10 yıldır çalışıyor, ve uluslararası kabul görmüş birlikler arasında yer alan ACFE; Hile Araştırmaları Sertifikalı Uzmanlar Birliği ve ACCA Yeminli Muhasebeciler/Denetçiler Birliğinde de doğrudan üye olarak hizmetlerini sürdürüyor.

Konuya ilişkin değerlendirmesinde Ürem; artık uluslararası suç gelirlerinin aklanması kontrollerinde yeni bir çağ yaşandığını, 11 Eylül terörist saldırıları ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi (SGAÖ) alanının tamamıyla değiştiğini, ve tüm dünyada terörizmin desteğine tahsis edilen fonların hareketi ve gizlenmesi tehdidinin takip edildiğini dile getirdi. Hemen hemen her ülkede görülen devlet reaksiyonunun bir sonucu olarak, tüm ülkelerdeki bankalar, banka dışı finansal kuruluşlar ve finansal olmayan işletmelerin artık ulusal ve uluslararası yasal gereklilikler ile ve daha önce hiç olmadığı kadar katı cezalarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ürem, bilgi birikimini ve tecrübelerini, sürekli olarak Asbank bünyesindeki takım arkadaşları ile de paylaştığını belirtti.

LHA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.