EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

İktisatbank kesintisiz hizmet için yatırımlarına devam ediyor

İktisatbank kesintisiz hizmet için yatırımlarına devam ediyor

Müşterilerine sunduğu hizmette farklılık yaratabilmek için yatırım bütçelerinde teknolojik yeniliklere sürekli öncelik veren İktisatbank, yeni bir yatırımla kesintisiz hizmet alanında büyük bir adım daha attı.

Yayın Tarihi: 02/04/14 13:44
okuma süresi: 3 dak.
İktisatbank kesintisiz hizmet için yatırımlarına devam ediyor
A- A A+

Gerçekleştirilen bu yatırımla, KKTC'de çeşitli nedenlerle yaşanan internet kaynaklı iletişim sorunlarından banka hizmetlerinin etkilenmesi önleniyor. BGP protokolü olarak adlandırılan bu yeni uygulama ile, İktisatbank müşterileri, telefon dairesinden veya fiber optik kablolarda meydana gelecek arızalardan etkilenmeyecek, Internet Bankacılığı, Kredi Kartı alışverişleri ve banka ile gerçekleştirdikleri herhangi bir elektronik haberleşmede kesinti yaşamayacak.

İktisatbank Bilgi Teknolojileri Bölüm Müdürü Yasin Çiftçi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, uzun süredir yedekli ve kesintisiz çalışma altyapısını sağlamak üzere yürütülen BGP Projesini tamamlamış olduklarını, projeyi gerçekleştirmek için öncelikle internet IP adresleri dağıtımı yapan RIPE firmasından İktisatbank için AS numarası ve IP bloğu temin ettiklerini ifade etti. Yasin Çiftçi, projenin hayata geçmesi için gerekli donanım altyapısı sağlandıktan sonra büyük bir gsm firması ve Türk Telekom teknik ekipleriyle başarılı bir operasyon gerçekleştirilerek BGP hizmetinin devreye alındığını ifade etti. Gerçekleştirilen BGP protokolü sayesinde 2 ayrı ISP bağlantısının tam yedekli hale geldiğini belirten Çifçi, herhangi bir çözüm ortağında yaşanacak tek taraflı kesintilerden İktisatbank'ın etkilenmeyeceğini açıkladı.

Çiftçi açıklamasının devamında; İktisatbank olarak Kıbrıs Türk Halkı'na yerel bankacılık sektörünü bilgi teknolojileri alanında birçok ilkle tanıştıracakları sözünü verdiklerini ve planladıkları yatırımda bu sözü tutmak için adım attıklarını ifade etti. İktisatbank'ın yerel bankacılık sektöründe en güncel bilişim altyapısına sahip olduğunu belirten Çiftçi; iş alanlarıyla bütünleşmiş, sürekli gelişen ve hızlı teknoloji altyapısı sayesinde, banka müşterilerine yerel kültürle uluslararası standartı sunduklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.