EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

'KKTCMB Senet İhracı' gerçekleşti

'KKTCMB Senet İhracı' gerçekleşti

KKTC tarihinde ilk kez olmak üzere "Merkez Bankası Senedi" ihracı gerçekleşti

Yayın Tarihi: 14/10/14 15:06
okuma süresi: 2 dak.
'KKTCMB Senet İhracı' gerçekleşti
A- A A+

Bankamız, KKTC bankacılık sektörünün likiditesinin etkin bir şekilde düzenlenmesi ve finansal piyasaların derinliğinin artırılması yönündeki çalışmalarını sürdürmektedir. Söz konusu çalışmalar, sektörle ilgili kapsamlı mevzuat düzenlemeleri tamamlanana ve ihtiyaçları karşılayacak kalıcı çözümler getirilene kadar ülkemizde faaliyet gösteren bankalara alternatif yatırım araçlarının sunulması üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu kapsamda, 13 Ekim 2014'te, KKTC tarihinde ilk kez olmak üzere "Merkez Bankası Senedi" ihracı gerçekleştirilmiştir.

Bankalarımızın ihalelere ilgisi beklentiler çerçevesinde olmuş ve 15 bankanın katılımıyla TL'de iki farklı vadede olmak üzere 4 para biriminde (TL, dolar, euro ve sterlin) gerçekleştirilen toplam 5 ihalenin tutarı 371,4 milyon TL'dir. Faiz oranları ihale duyurusunda belirtildiği üzere 35 gün vadeli TL ihalesinde yüzde 9,00 ve her biri 91 gün vadeli olan TL, dolar, euro ve sterlin ihalelerinde sırasıyla yüzde 9,25, 0,75, 1,00, ve 1,25 olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu senetlerin anapara ve faiz ödemeleri vade bitimlerinde bir defada yapılacaktır.

Bankamızca hazırlanan program çerçevesinde, şartları içeren duyuruları her ihaleden önce yapılmak kaydıyla "Merkez Bankası Senedi" ihracına önümüzdeki dönemde de devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.