EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "Üretilen ürünler, Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılmalı"

Denktaş: "Üretilen ürünler, Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılmalı"

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, BRT1'de yayınlanan Ekonomik Vizyon Programına konuk oldu.

Yayın Tarihi: 13/03/15 08:08
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "Üretilen ürünler, Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılmalı"
A- A A+

Denktaş, KKTC siyasetinin yeniden yapılanması gerektiğini belirterek bunun yegane sebebinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

2016-2018 Hükümet programı ile ilgili de Ankara'da temaslarda bulunduğunu anlatan Denktaş, bu çerçevede özellikle Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile biraraya geldiklerini belirtti.

Zeybekci'ye KKTC ekonomisinin nasıl büyütülebileceği konusunda fikirlerini aktardıklarını ifade eden Denktaş, bunun ancak ekonomik entegrasyonla başarılabilineceği aksi takdirde reel sektörün öleceği konusunda hemfikir olduklarını anlattı.

Denktaş, üretilen ürünlerin Türkiye üzerinden avrupaya satılmasının zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Zeybekci ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Hellim konusunu da ele aldıklarını anlatan Denktaş, Türkiye'de üretilen hellimin artık KKTC'ye kayması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamalarında ürün güvenliği konusuna da değinen Bakan Denktaş, Haziran ayından itibaren Türkiye'den gelen ürünlere güvenlik uygulaması konulacağını gelecek yıl itibarıyla da aynı uygulamanın yerli ürüne yansıtılacağı bilgisini verdi.

Denktaş, Ankara ziyareti çerçevesinde Türkiyeye ihraç edilen ürünlerin güvenliği ile ilgili bir ticari anlaşmaya da imza koyduklarını açıkladı.

Teşvikler konusuna da değinen Denktaş, Türkiye Ekonomi Bakanı Zeybekçi'ye KKTC'ye yatırım yapmak isteyen Türkiyeli işadamlarına teşvik verilirken KKTC'li işadamları ile ortaklık şartı getirilmesi gerektiğini anlattıklarını da söyledi..

KKTC'ye uygun bir ekonomik programın ülke şartlarına göre belirlenmesi gerektiğini bunun da yerli uzmanların elinden çıkmasının önemli olduğunu dile getiren Denktaş, bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma başlatıldığını kaydetti.

KKTC'de güçlü bir işgücü bulunduğunu bu işgücünün içinde yaklaşık 20 yıldır KKTC'de bulunan TC kökenli insanların gmöz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Denktaş, bu kişilerin yasayla birlikte derhal vatandaş yapılması gerektiğini söyledi.

Denktaş, KKTC'ye borularla gelecek suya da değinirken, bu suyun yönetimin dahi henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Bu yönetimin bir çoklu ortaklık sistemiyle çözülmesi gerektiğini anlatan Denktaş, buna bir an önce karar verilmemesi halinde Türkiye'nin konuya müdahil olarak, "siz yapamıyorsanız bırakın ben yapayım" diyeceği uyarısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.