EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Ekonomi Masası" TV programına ünlü Ekonomist Prof. Dr. Mehmet Altan konuk oldu

DAÜ "Ekonomi Masası" TV programına ünlü Ekonomist Prof. Dr. Mehmet Altan konuk oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ile DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Öney moderatörlüğünde gerçekleşen "Ekonomi Masası" programına bu hafta Türkiye'nin iktisattaki duayen ismi, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Altan konuk oldu. Söz konusu programda Türkiye'de son dönemlerde yaşanan finansal gelişmeler ve beklentiler değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 23/03/15 17:00
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Ekonomi Masası" TV programına ünlü Ekonomist Prof. Dr. Mehmet Altan konuk oldu
A- A A+

DAÜ'ye yapmış olduğu bir ziyaret kapsamında programa konuk olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Altan programda öncelikle Türkiye'de dövizin Türk Lirası'na karşı yükselmesinin nedenlerini anlattı. Prof. Dr. Altan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) iyileştikçe, Türkiye ve Türkiye gibi ülkelerin hastalandığına dikkat çekti. "ABD'nin performansı düşükken, bol küresel dolar dağıtımı Türkiye gibi ülkelere çok iyi geldi" diyen Prof. Dr. Altan; Türkiye'nin o dönemde özellikle 10 yıl kadar bir süre bayındırlık işleri üstünden kalkınmasına neden olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Altan ancak ABD'nin yeniden eski sağlığına hatta daha sıhhatli bir şekilde eski günlerine dönmeye başlamasıyla, Türkiye gibi ülkelerin işlerinin zorlaşmaya başladığını bildirdi. Prof. Dr. Altan, öte yandan dünyadaki gelişmeler dışında Türkiye'de de bir takım gerginliklerin finans piyasalarını etkilediğine vurgu yaparak nedenleri anlattı.

Parlamenter demokratik bir sistemle yönetildiği iddia edilen Türkiye'de, Merkez Bankası'na yapılan müdahaleyi hatırlatan Prof. Dr. Altan, anayasaya göre bağımsız bir yapıda olması beklenen Merkez Bankası'nın kararları dışında yaşananları özetledi. Prof. Dr. Altan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın 'faizi düşürürsek enflasyon düşer' iddiasının, kitaplardan öğrenilen hiçbir ekonomik bilgi karşılığı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın müdahalesi, özellikle yabancı yatırımcıları çok ürküttü. Ardından Merkez Bankası faizleri yükseltince vermiş olduğu tepki de yine piyasaları şoke etti." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilgili yabancı yatırımcılarda endişe bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Altan, ülkeye bulunan güvensizliklerinden ötürü yatırımdan ayrılanlar sayesinde de doların yükseldiğini kaydetti.

Türkiye'deki 17-25 Aralık sürecinin ekonomiye yansımalarını da değerlendiren Prof. Dr. Altan, programın devamında yaklaşan Türkiye Genel Seçimleri ve sonrası ile ilgili görüşlerini paylaştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.