EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Günlük piyasalar yorumu...

Günlük piyasalar yorumu...

BİST 100 endeksi güne 3 puan artış ile 80848 puandan başladı. Gün içerisinde 81170 seviyelerine kadar yükselen endeks günü %-0.39 azalış ile 80533 puandan kapattı. Endeksin gördüğü en düşük seviye 80315 oldu. Sanayi endeksi %-0.24 azalış, bankacılık endeksi ise %-0.42 düşüş gösterdi.

Yayın Tarihi: 15/06/15 10:29
okuma süresi: 3 dak.
Günlük piyasalar yorumu...
A- A A+

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel seçimler sonrasında tek parti döneminin kapanması ve ardından koalisyon oluşturma ile ilgili gelen beyanatlar sonrası endeks haftanın ilk işlem günü açılış ile birlikte %8 dolayında gerileme yaşarken, ikinci seansta toparlanarak kayıpların bir bölümünü geri aldı. Haftanın geri kalan bölümünde gerek Cumhurbaşkanı'nın gerek diğer siyasi liderlerin açıklamaları hükümetin kurulabileceğine dair algıyı güçlendirdi ve erken seçim ihtimali geri plana atıldı. Piyasalar hafta içerisinde 81.000 puana kadar yükseliş göstermiş olsa da, henüz seçim sonrası senaryoların netlik kazanmamış olmasından dolayı piyasalarda volatilitenin devam etmesi ihtimal dahilindedir. Endekste dirençler 81.600 ve 83.800 ve 86.800'de, destekler ise 78.900, 76.700 ve 73.800 seviyelerinde yer almaktadır.

Bugün açıklanacak veriler arasında yurtiçinde Mart ayı işsizlik oranı; Euro bölgesinde Nisan ayı dış ticaret dengesi; ABD'de Haziran ayı Empire State imalat sanayi PMI, Mayıs ayı sanayi üretimi, Mayıs ayı kapasite kullanımı, Haziran ayı NAHB konut fiyatları endeksi yer almaktadır.
Pegasus, dış hat biletlerinde baz alınan para biriminin 1 Temmuz itibariyle Euro yerine Dolar olarak değiştirileceğini açıkladı. Türkiye çıkışlı dış hat bilet satışları yıllık toplam gelirin yaklaşık yüzde 13'üne tekabül ediyor.
Martı GYO, Yamata Yatırım İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin, Tyumen Rusya'daki iştiraki OOO ZapSibStroy Şirketiyle, Şirket bünyesinde bulunan arazilerin değerlendirilmesi konusunda ortak hareket etmek üzere bir işbirliği çerçeve anlaşması imzaladı.***

Euro bölgesi sanayi üretimi aylık %+0,1 (önceki: %-0,3), yıllık %+0,8 (önceki: %+1,8) artış gösterdi.***

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de uzun süren siyası belirsizliğin ekonomi politikalarına yönelik gerilime neden olabileceğini ve ülke bankaları açısından risk oluşturabileceğini belirtti.***

İhracat birim değer endeksi Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,6 azaldı.***

Merkez Bankası'nın açtığı 40 milyon dolarlık dolar satım ihalesine, 64 milyon dolar tutarında teklif gelirken, 40 milyon dolar satış gerçekleşti. İhalede ortalama fiyat 2,7162 TL, en düşük fiyat 2,7154 TL, en yüksek fiyat 2,7171 TL, ihaleye gelen tekliflerin ortalama fiyatı 2,7157 TL olarak açıklandı.***

Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, son altı ayın en düşük seviyesi olan Mayıs ayındaki 90,7'den, 94,6'ya çıktı.***

Yunanistan ve kreditörler arasında Pazar günü yapılan görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlandı. Yunanistan, 18 Haziran'da Lüksemburg'da Euro Bölgesi maliye bakanları (Euro Grup) ile gerçekleştirilecek toplantıya hazırlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.