EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

Günlük Piyasa yorumunuz Kıbrıs Postası'nda...

Günlük Piyasa yorumunuz Kıbrıs Postası'nda...

Günlük Piyasa yorumunuz Tacirler Yatırım farkıyla Kıbrıs Postası'nda...

Yayın Tarihi: 21/09/15 09:24
okuma süresi: 5 dak.
Günlük Piyasa yorumunuz Kıbrıs Postası'nda...
A- A A+

PİYASALAR

BİST 100 endeksi güne 100 puan azalış ile 74880 puandan başladı. Gün içerisinde 75102 seviyelerine kadar yükselen endeks günü %0.16 artış ile 75099 puandan kapattı. Endeksin gördüğü en düşük seviye 74011 oldu. Sanayi endeksi %0,61 artarken, bankacılık endeksi ise %-0,72 düşüş gösterdi.

BIST 100 endeksi, Fed toplantısında faiz artışı kararının alınmayacağı beklentilerinin artması, hafta içerisinde güvenlik endişelerini arttıran terör eylemlerinin olmaması ve PKK'nın müzakerelere açık olduğuna dair gelen haberlerin etkisiyle 75.000 seviyesine kadar yükseldi. Perşembe akşamı Fed'in politika faizinde değişikliğe gitmemesi ile Dolar/TL paritesinde düşüş gözlemlendi. Cuma günü Fitch tarafından açıklanacak Türkiye değerlendirmesinde olumsuz bir durum olmaması halinde endeksin 75.200 direnci üzerinde açılabileceğini düşünüyoruz. Endekste dirençler 75.200, 76.600 ve 77.300'de, destekler ise 73.000, 72.500 ve 71.200 seviyelerinde yer almaktadır.

Bugün açıklanacak veriler arasında yurtiçinde Eylül ayı tüketici güven endeksi; Almanya'da Ağustos ayı ÜFE; ABD'de Ağustos ayı mevcut konut satışları yer almaktadır.

Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası'nda gösterge tahvil 14/06/2017 bugün valörlü işlemlerde %11.29 bileşik seviyesinden açıldı. İşlemler % 11.25 - %11.30 bileşik seviyelerinden geçerken aynı gün valörlü işlem miktarı 100.000 TL olarak gerçekleşti. Usd kuru 2.9850-3.0100 aralığında hareket etti. Üç gün valörlü işlemlerde ise 14/06/2017 vadeli tahvilde işlemler %11.20 - %11.30 seviyelerinden gerçekleşti.

Borsa İstanbul Repo Pazarında aynı gün valörlü işlemlerde ortalama faiz oranı %9.99 oldu. İşlem miktarı 9.168.000 milyon TL olarak gerçekleşti.

EKONOMİ VE POLİTİKA HABERLERİ

AK Parti milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. AK Parti'nin son Kongre'de MKYK'dan çıkardığı Ali Babacan ve Mehmet Şimşek, listede yer aldı. Babacan, daha önce olduğu gibi Ankara'dan aday olurken, Mehmet Şimşek de AK Parti'nin Gaziantep 1. sıra adayı oldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" görünümünü değiştirmedi.

Merkez Bankası'nın açtığı 60 milyon dolarlık dolar satım ihalesine, 111 milyon dolar tutarında teklif gelirken, 60 milyon dolar satış gerçekleşti. İhaleye gelen tekliflerin ortalama fiyatı 2,9954 TL.

YURTDIŞI HABERLER

Suriye Dışişleri Bakanı, gerekli olması durumunda Rus ordusunu Suriye askerleri ile birlikte savaşmak için çağırabileceklerini söyledi.

Euro bölgesi mevsimsel düzeltilmiş cari işlemler dengesi Temmuz'da +22,6 milyar Euro (önceki: +25,4 milyar Euro) seviyesinde gerçekleşti.

ABD'de öncü göstergeler endeksi Ağustos'ta +0,1% (önceki: %-0,2) arttı.

Avrupa Merkez Bankası, yayınladığı ekonomik bültende Euro Bölgesi büyüme ve enflasyon görünümü için risklerin aşağı yönlü olduğunu, büyüme ve enflasyonun tahminlerin altında kalması riskinin arttığını bildirdi.

ŞİRKET HABERLERİ

Anel Elektrik, aktifinde bulunan Anel Telekom hisselerinin Acredo'ya satışı şartları konusunda görüşmelere başlandığını açıkladı.

Standard and Poor's, Vestel'in kredi notu görünümünü pozitiften durağana revize edip, uzun dönem kredi notunu "B-"de korudu.

Akenerji, Akocak Hidroelektrik Santrali'nin satışı konusunda alıcı tarafla sözleşme hükümleri üzerinde mutabakat sağlandığını açıkladı.

Moody's, Turkcell'in "Ba1" olan uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan "Baa3"e yükseltirken, görünümünü "negatif" olarak belirledi.

Ege Profil, EBRD ile toplam 26 milyon EUR tutarında kredi kullanımı hususunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Fitch, Turkcell'in uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan"BBB-", görünümünü ise "durağan" olarak belirlemiştir.

Hürriyet, Doğan Gazetecilik A.Ş. ile "devir alınması" suretiyle birleşilmesi işleminin devamına karar verildiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.