GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis, Kayıp Şahıslar Komitesi üyesini görevinden aldı!

Anastasiadis, Kayıp Şahıslar Komitesi üyesini görevinden aldı!

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Kıbrıslı Rum üyesi Aristos Arsitotelus'u görevden aldığı, yerine eski büyükelçi Theofilos Theofilu'nun getirilmesinin beklendiği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 15/08/13 11:38
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis, Kayıp Şahıslar Komitesi üyesini görevinden aldı!
A- A A+

Haravgi gazetesi manşetten verdiği haberde, Anastasiadis'in Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Kıbrıslı Rum üyesi Aristos Aristotelus'a bir mektup göndererek "Komite'nin yeniden düzenlenecek olması sebebiyle görevine son verildiğini" belirterek, Aristotelus'tan "anlayış göstermesini" istediğini ileri sürüldü.

Gazete, Komite çalışmalarında başarılı olan ve kayıp kimliklerinin tespit edilmesi çalışmalarına katısı bulunan Aristotelus'un görevden alınma nedeninin partisel çıkarlar olduğunu savundu ve Aristotelus'un yerine, Anastasiadis'in arkadaşı, eski büyükelçi Theofilu'nun görevlendirilmesinin beklendiğini yazdı.

Rum Kayıplar Dairesi Müdürü Ksenofon Kallis'in ise görevinden istifa etmek zorunda bırakıldığını da iddia eden gazete, kayıpların kimliklerinin tespitinde çalışan iki araştırmacı-bilim insanının sözleşmelerinin de yenilenmediğini belirtti.

ASKERİ BÖLGELERDE KAZILAR

Öte yandan, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi üyesi AKEL Milletvekili Skevi Kukuma dün yaptığı açıklamada, kayıplar konusuyla ilgilenen birimlerde yeniden yapılanma adı altında yapılan değişikliklerin ve olumlu rol üstlenen kişilerin görevlerine son verilmesinin partisel çıkarları işaret ettiğini söyledi.

Habere göre Kukuma, kayıplar konusunun partiler arası çekişmelere alet edilmemesi gerektiğini belirtirken kayıplara ilişkin rakamlara da açıklamasında yer verdi.

Bugüne kadar 419 kaybın kimliklerinin tespit edildiğini, bunlardan 344'ünün Kıbrıslı Rum, 75'inin Kıbrıslı Türk olduğunu belirten Kukuma, 2013 yılında 82 kaybın kimlik tespitinin yapıldığını vurguladı.

Kukuma ayrıca, uzun zamandır devam eden görüşmeler sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) makamlarının, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin KKTC'de bulunan üç askeri bölgede kazı gerçekleştirmesini kabul ettiğini; bunun önemli bir gelişme olduğunu belirterek, şu anda KKTC'de sekiz ve Güney Kıbrıs'a iki bölgede kazılar gerçekleştirildiğini ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.