GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 6 dak.

ELAM, RMMO kampında tatbikat yaptı!

ELAM, RMMO kampında tatbikat yaptı!

Yunanistan'da işlediği ırkçı cinayetiyle yeniden gündeme gelen faşist örgüt "Hrisi Avgi"nin Güney Kıbrıs'taki şubesi olduğunu açıklayan "Ulusal Halk Cephesi" (ELAM) mensuplarının, RMMO'nun Maşera bölgesindeki Dağ Komando Taburu kampında eğitim gördüğü haber verildi.

Yayın Tarihi: 24/09/13 13:05
okuma süresi: 6 dak.
ELAM, RMMO kampında tatbikat yaptı!
A- A A+

Fileleftheros "Dağ Komando Taburu Kampında Eğitim" başlıklı haberinde, ELAM mensuplarının askerî eğitimlerini Lefkoşa kazası içerisindeki Maşera bölgesinde, RMMO'nun terk edilmiş Dağ Komando Taburu kışlasında, gerçek veya maket silahlarla eğitim gördüklerini yazdı. Gazete, konunun, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun geçen Pazartesi günü Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı'na verdiği fotoğraflardan anlaşıldığını yazdı.

Haberde, AKEL tarafından teslim edilen belgelerin, cezai kovuşturma için yeterli delil niteliğinin sorgulandığını ancak Adalet Bakanı'nın "Bu malzeme, polise araştırma başlatma hakkı veriyor. Bu nedenle bugün Başsavcı Kosta Kliridis'le görüşeceğim. Ardından da gerekli direktifler verilecek" dediği kaydedildi.

Haber, şöyle devam etti:

"Fotoğraflarda, siyah üniformalar giyen ve elinde silah tutan kişiler görülüyor ancak bu silahların gerçek mi, maket mi olduğu anlaşılamıyor. Konumları, yıllardan beridir terk edilmiş olan Dağ Komando Taburu içinde ileri tip eğitim aldıklarını gösteriyor. Yine bazı katılımcıların yüzleri de görünüyor. Bu durum, bazı kişilerin teşhis edilerek, izahat vermeye çağrılmasına olanak tanıyabilir.

Fotoğraflar en az bir yıllık olmasına karşın güvenlik makamları, bu tesisleri kimlerin, hangi şartlar altında kullandığı konusunda dikkatli inceleme yapabilir. Komando kampının yakınında, bu eğitim faaliyetlerini fark edebilecek tesisler de bulunuyor ancak güvenlik birimlerinin de benzer faaliyetlerde bulunduğu yolunda bilgiler var.

Bunların, yıllar önce fark edilmiş olmasına karşın, esaslı bir inceleme yapılmamış olması soru işareti yaratıyor. Bu arada, önceki gece Limasol'da, Hrisi Avgi aleyhinde broşürler dağıtıldı. Bir vatandaş, Limasol eski limanındaki Anayasa Meydanı'nda böyle bir broşür buldu ve polise teslim etti. 'Devletin yasalarının ulaşmadığı yerde faşiste bıçak ulaşır. Kara günler aydınlığa eriyor' ifadelerinin yer aldığı broşürde faşistlere ve Hrisi Avgi'ye tehditler savruluyor. Yermasoya karakolu broşürlerin içeriğini inceliyor."

HARAVGİ, ELİNDE GERÇEK SİLAH BULUNAN KİŞİ FOTOĞRAFI YAYIMLADI

Haravgi, elinde gerçek silahlar olan kişileri yansıtan bir fotoğrafla birinci sayfasından yayınladığı "Silahları Nerden Buldular?" başlıklı haberinde, "Hrisi Avgi'lilerin (Altın Şafak) Kıbrıs'ta güvenlik birimlerine sızmaları araştırılsın" çağrısında bulundu. Haber, özetle şunları aktardı:

"Gerek aşırı sağ kişilerin silahla paramiliter eğitimlerini gösteren fotoğraflar, gerek Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın Hrisi Avgi'lilere Silahlı Kuvvetler yetkilisi tarafından tatbikat yaptırılmasıyla ilgili araştırması, Hrisi Avgi'nin Kıbrıs'taki şubesinin (ELAM) üyelerinin güvenlik birimlerine ne kadar sızdığı ve Milli Muhafız Ordusu ile polisin bu fenomenin göğüslenmesi için ne yaptığı sorularını gündeme getiriyor.

Milli Muhafız Ordusu'nun, ELAM'lıların atış alanında eğitimleri ve Başkanlık Köşkü'nde görev bıçağıyla saldırı da dâhil birçok vukuat ve saldırı yüzünden tutuklanan ELAM üyesi tankçı teğmen hakkında ne yaptığı da soru işareti.

"SİLAHLAR RMMO'YA MI AİT..."

Soru işaretlerinden biri de, gazetemizin yayınladığı fotoğraflarda görülen silahların Mili Muhafız Ordusu'na mı ait olduğudur. Eğer öyleyse, bunların (silahlar) Neonazi yetkililer tarafından paramiliter tatbikatlarda (gerek seferi, gerek asker içine karışan ELAM yetkilisi olarak) kullanıldığı anlamına gelecek. Eğer öğle değilse, bu silahların nerden bulunduğu sorusu gündeme gelir. En azından fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla, yasadışı silah bulundurma durumu söz konusu olması gerekir"

ELAM, KIBRISLI TÜRKLERE, ÖZELLİKLE DE YKP GENÇLİK KOLLARINA SALDIRDI

Haberde ayrıca, ELAM'ın, Haravgi'nin haberiyle ilgili tepkisine de yer verildi. Gazeteyi "hayal ürünü, fotomontaj fotoğraflarla yalan haber yayınlamakla" suçlayan ELAM, AKEL'in gençlik kolu EDON'un Kıbrıslı Türklerle birlikte çocuklar için kamp düzenlemesini "kin ideolojisi" olarak niteledi.

Gazete, ELAM'ın internet sayfasında yayınladığı "şikâyet" açıklamasındaki ithamları şu şekilde özetledi:

"ELAM, EDON'un çocuklara yönelik kamplarından fotoğraflar yayınlayarak, 'askerî tatbikatlar' ironisi ile AKEL'in 'çocuk topladığı ve zihinlerini kin ideolojisiyle boyadığını' iddia etti. İlerici Kıbrıslı Türkleri (onlar için Türk Kıbrıslılar ifadesini kullandı) ve Kıbrıslı Türk şovenleri de hedef tahtasına oturttu.

ELAM, EDON'un Kıbrıslı Türk örgütlerle gerçekleştirdiği etkinliklerden fotoğraflar yayımlayarak, 'düşmanla temas' şikâyetinde bulundu ve bunu 'milli çıkarlarla ilgili çok ciddi mesele' olarak lanse etti.

ELAM, iki toplumlu etkinliklerle Türkçe ve Yunanca yazılmış işgal karşıtı pankartlara da saldırdı. Eleştiri oklarını daha çok Yeni Kıbrıs Partisi gençliğine ve EDON etkinliklerine katılmalarına yöneltti. Söz konusu parti, kısa süre önce yapılan sahte seçimlerde işgal karşıtı söylemi olmuş ve yasadışı kolonizasyonu sert bir dille eleştirmişti.

ELAM BAŞKANI FOTOĞRAFLARIN ÖZGÜNLÜĞÜNÜ DOLAYLI YOLDAN TEYİT ETTİ

ELAM Başkanı Hristos Hristu çıktığı televizyon programlarında, yayımladığımız fotoğrafların özgünlüğünü dolaylı yoldan teyit etmiş oldu çünkü bunların KİP'in (Rum İstihbarat Teşkilatı) izlemelerinden veya AKEL'in ! 'paramiliter faaliyetlerinden' edinilmiş olduğu konusunu gündeme getirdi."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.