GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "İyi bir başlangıç"

Anastasiadis: "İyi bir başlangıç"

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ortak açıklamaya ilişkin ilk yorumunda "iyi bir başlangıç" ifadesini kullandı.

Yayın Tarihi: 11/02/14 17:45
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "İyi bir başlangıç"
A- A A+

Rum Haber Ajansı'nın (KİPE) haberine göre Anastasiadis, bugün 11:30'da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'yla ara bölgede gerçekleştirilen görüşmenin ardından Rum Başkanlık Sarayı'na dönüşünde yaptığı ilk açıklamada, "iyi bir başlangıç" yorumunda bulundu.

"NİHAİ ÇÖZÜM DEĞİL BAŞLANGIÇ"

Rum radyosunun haberine göre ise, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bugün gerçekleştirdiği görüşme ve ortak açıklama metninin kamuoyuna açıklanmasının ardından Rum Başkanlık Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Anastasiadis, "bugün ifade edildiği üzere, iki liderin ve iki toplumun arzusunun karşılıklı saygı ve anlayış ortamı içerisinde, bugünkü kabul edilemez durumu sona erdirecek ve çağdaş bir AB devletinde yaşamamızı sağlayacak bir çözüme ulaşılması olduğunu" söyledi.

"Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, halkı ve ekonomiyi birleştirecek, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli federal bir devlete dönüşmesi için, kalıcı, fonksiyonel ve en önemlisi de yaşayabilir bir çözümün doruk anlaşmaları ve BM kararlarına dayanacağının iyice bilindiğini" iddia eden Anastasiadis, "bugünkü ortak açıklamanın, çözümün çerçevesini ve temel ilkelerini belirlediğini" kaydetti.

Anastasiadis, "gerekli olanın liderlerin kararlılığı ve vizyonu, Kıbrıs halkının ise, aralarındaki güvenin oluşması için çalışmaları olduğunu" belirterek, Rum siyasi liderlerine, Kıbrıslı Rumların arzuları doğrultusunda birlik olunması çağrısında bulundu.

Anastasidis, "ortak açıklamanın nihai çözüm olmadığını ancak arzu edilen hedeflere ulaşmak amacıyla başlayacak yorucu bir çabanın başlangıcı olduğunun bilindiğini" de vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.