GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Umman Sultanlığı Rum Yönetimi'ne savaş gemisi hibe edecek

Umman Sultanlığı Rum Yönetimi'ne savaş gemisi hibe edecek

Umman Sultanlığı'nın Rum Yönetimi'ne, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) kullanması için bir savaş gemisi hibe edeceği bildirildi.

Yayın Tarihi: 06/04/14 11:25
okuma süresi: 1 dak.
Umman Sultanlığı Rum Yönetimi'ne savaş gemisi hibe edecek
A- A A+

Simerini gazetesi "Bize Savaş Gemisi Hibe Ediyorlar" başlıklı haberinde, Umman Sultanlığı Savunma Bakanı Said Bin Saud Bin Harib Al Busaldi'nin, Şubat ayında Rum Savunma Eski Bakanı Fotis Fotiu'ya gönderdiği ve birkaç gün önce diplomatik yollarla Rum Dışişleri Bakanlığı'na ulaşan mektupta, savaş gemisini hibe etme niyetini bildirdiğini yazdı.

Gazete, Ağustos ayında hibe edilecek savaş gemisinin, 61 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 948 ton ağırlığında olduğunu; bununla birlikte 15 deniz mili hızla seyredebildiğini kaydetti.

Habere göre Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Umman Sultanlığı'nın bu hibesi için teşekkürlerini sunarken, bu hibenin nasıl değerlendirilebileceği, ne gibi faaliyette bulunabileceği ve gemi için gerekli personel ve altyapının bulunup bulunmadığıyla ilgili araştırma yaptığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.