GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Umman Sultan'ın hediyesini nasıl reddedeceklerini düşünüyorlar

Umman Sultan'ın hediyesini nasıl reddedeceklerini düşünüyorlar

Umman Sultanı'nın, 2013 yılında Güney Kıbrıs'ı ziyareti sırasında kendisine gösterilen misafirperverliğe karşılık kararlaştırdığı hediyenin Rum Yönetimi'ni zor durunda bıraktığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 08/04/14 11:50
okuma süresi: 2 dak.
Umman Sultan'ın hediyesini nasıl reddedeceklerini düşünüyorlar
A- A A+

Politis "Kızağa Çekilecek 'Hediye'... Milli Muhafız Ordusu'nun İhtiyaçları Açısından Kullanılabilir Hale Getirilebilmesi İçin Çok Para Gerek" başlıklı haberinde, Rum askeri kaynaklarına atıfta bulunarak Umman Sultanı'nın Rum Yönetimi'ne hediye etmek istediği Umman Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne ait geminin eski teknoloji olduğu ve RMMO'nun ihtiyaçları açısından kullanılabilir olmadığını yazdı.

Umman'ın Güney Kıbrıs'a hediye etmek istediği geminin 1970 yılında İngiltere'de denize indirildiğini, adı "Al Mubrukah" olarak değiştirildikten sonra 1997'ye kadar Umman Sultanı tarafından kullanıldığını belirten gazete, daha sonra da eğitim gemisi olarak Umman Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne verildiğini kaydetti.

Gazeteye göre RMMO kaynakları bu gazeteye yaptıkları açıklamada geminin, hem silahları (bir adet 40'lık Bofors ve bir adet ikiz/çifte 20'lik Oerlikon) hem de elektronik donanımı Güney Kıbrıs'ın ihtiyaçları açısından standart dışıdır. İki adet diesel makinesi olduğundan çok masraflı olan gemi azami 15 knot sürat yapabiliyor. Üzerinde bulunan helikopter pisti RMMO'nun elinde bulunan Agustqa-Westland'lar için uygun değil.

Daha önce de Yunanistan'ın Güney Kıbrıs'a tam donanımlı iki fırkayteyninden birini vermeyi teklif ettiğini ancak teklifin kabul edilmediğini belirten gazete, şimdi Umman'ın bu bonkör hediyesinin nasıl reddedileceğinin düşünülmekte olduğunu ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.