GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Barbaros Hayrettin Paşa yakın takipte

Barbaros Hayrettin Paşa yakın takipte

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Türkiye'nin Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin Akdeniz'deki hareketlerinin yakından izlendiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24/04/14 12:06
okuma süresi: 2 dak.
Barbaros Hayrettin Paşa yakın takipte
A- A A+

Fileleftheros, "Barbaros Volta Atıyor" başlığı altında verdiği haberinde, Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Barbaros'un, Kıbrıs'ın batısında bulunmaya devam ettiğini ve geminin yavaş hareketlerinden sismik araştırma gerçekleştirdiğinin anlaşıldığını iddia etti.

Gazete, Rum Savunma Bakanı Fokaidis'in dün katıldığı bir etkinlikte, konuya ilişkin sorulara yanıt verdiğini ve Barbaros'un hareketlerinin Rum hükümeti tarafından yakından takip edildiğini söylediğini yazdı.

Habere göre Fokaidis, gerek Barbaros gemisinin, gerekse Türkiye'nin, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarından şüphe duyulmasını ve yeni oldubittiler empoze etmeyi amaçlayan" diğer hareketlerinin yakından takip edildiğini ifade etti.

Türkiye'nin dönem dönem uluslar arası hukukla ters düşen eylemlerde bulunduğunu iddia eden Fokaidis, Türkiye'nin bu tutumunun AB'ye üye olmak isteyen bir devletle bağdaşmadığını da öne sürdü.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.