GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Dev-İş'ten Limasol Bankası YK'sına: "Kararı yeniden gözden geçirin"

Dev-İş'ten Limasol Bankası YK'sına: "Kararı yeniden gözden geçirin"

Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim kurulunun 21 Nisan tarihinde 11 emekçiyi performans yetersizliği gerekçesi ile kapı önüne koyması, bir kooperatif kuruluşuna yakışmadı. Aslında mevzu bahis 11 emekçinin neden kapı önüne konduğu herkesin malumudur. Esas sebep İhtiyat sandığında açılan münhal sebebiyle ilgili sınava katılmalarıdır.

Yayın Tarihi: 24/04/14 12:31
okuma süresi: 2 dak.
Dev-İş'ten Limasol Bankası YK'sına: "Kararı yeniden gözden geçirin"
A- A A+

Bu cüreti cesaretlendiren esas gerekçe ise Neo-Liberal sistemdir. Tüm tarafların gözlemlediği üzere sistem sermayeyi emek karşısında aciz duruma düşürme üzerine planlanmış bir sistem olup, emek ve sermayeyi "köle ve sahip" ilişkisi içine sokmaktadır. Muhatap tarafların yaptıkları açıklamalara baktığımız zaman, yapılan açıklamaların mevcut yasalarla gerekçelendirildiğini, işten durdurmaların, prosedürsel olarak eksik yapıldığını ama prosedür tamamlandıktan sonra yapılabileceği yönündedir. Mevcut yasalar ise bize tamda bahsettiğimiz zihniyetin yasalarla da desteklendiğinin ispatıdır.

Bilinmelidir ki, mevcut sistem karşısında emeği sermaye karşısında esas koruyacak olan şeyin emekçilerin kendi güçleri olup doğru sendikalarda örgütlenmeleridir.

Bu bağlamda, esasen emekçilerin ve üreticilerin mali koordinasyon kuruluşları olan kooperatiflerin, emekçilere HASIM gibi değil HISIM gibi bakması temennimizdir. Dev-İş olarak Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim kurulunu aldıkları kararı yeniden gözden geçirmeye, Kooperatiflerde istihdam ve işe son vermelerde onayı gereken kooperatifler Mukayyitliğini de yönetim kurulu kararını onaylamamaları yönünde göreve çağırırız.

Dev-İş Yönetim Kurulu(a)

Dış İlişkiler Sekreteri

Koral Aşam

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.