GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Müzakerecilerin Güney Afrika ziyaretine tepkiler

Müzakerecilerin Güney Afrika ziyaretine tepkiler

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis'in, "siyahlar ile beyazlar arasındaki uzlaşı deneyimini yakından gözlemlemek üzere dün Güney Afrika'ya gitmelerine", Rum siyasi partilerinin çok mesafeli yaklaştıkları haber verildi.

Yayın Tarihi: 25/04/14 10:12
okuma süresi: 3 dak.
Müzakerecilerin Güney Afrika ziyaretine tepkiler
A- A A+

Fileleftheros "Güney Afrika İle Hiçbir Benzerlik Yok" başlıklı haberinde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun "Kıbrıs sorunu ne psikolojik, ne de başka tür bir sorundur. Kıbrıs sorunu tamamen siyasidir ve siyasi çerçevede çözmemiz gerekir" dediğini yazdı.

Gazeteye göre, böyle bir ziyaretin amacının ne olduğunu, böyle bir ziyareti önerenin ne düşündüğünü hiç bilmediğini anlatan Kiprianu, "Güney Afrika'daki durum ile Kıbrıs arasında hiçbir benzerlik yoktur" dedi.

EDEK bildiri yayımlayarak, Güney Afrika ziyaretinin şaşkınlık ve soru işaretleri yarattığı görüşünü ortaya koydu. Açıklamada, "Güney Afrika'da bir nefret rejimi vardı. Irk ayrımı rejimi ile hiçbir uzlaşı olmadı. Bu su götürmez olgulara dayanarak, iki müzakerecinin Güney Afrika'ya ortak ziyaretlerinin yanlış mesajlar verdiğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlar İttifakı ise, "Kıbrıs müzakerecilerinin, ırkçı Apartheid sisteminin deneyimlerinden ders almak üzere Güney Afrika'ya seyahatleri ve eğitim seminerleri güzel ve memnuniyet vericidir ancak maalesef Kıbrıs sorunu iki toplumun uzlaşı sorunu değildir" görüşünü ortaya koydu.

RUM YÖNETİMİ ZİYARETE "OLDUĞUNDAN FAZLA ÖNEM VERİLMEMESİ GEREKTİĞİ" GÖRÜŞÜNDE

Simerini "Güney Afrika Ziyaretleri ve Psikolojik Sorunlar" başlığıyla yansıttığı haberinde Rum siyasi partilerin müzakerecilerin ziyaretiyle ilgili görüşlerine yer verirken Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis'in de "bu ziyarete olduğundan fazla önem verilmemeli" dediğine vurgu yaptı.

Politis, "Hükümet Ziyaretin Önemini Düşürüyor... Basit Bir Ziyaret" başlıklı haberinde Özersay ve Mavroyannis'in BM'nin daveti üzerine dün gittikleri ve 30 Nisan'a kadar devam edecek Güney Afrika ziyaretlerine Rum siyasi partileri tepki gösterirken Rum Yönetimi'nin küçümsediğini yazdı.

Habere göre Rum Sözcü Hristodulidis (BM'nin müzakerecilere yaptığı) bu tür davetlerinin olumlu olduğuna işaret ederek "Davet edildikleri bir ziyaret söz konusudur. Olduğundan daha büyük bir önem verilmemelidir. Önemli olan müzakere masasına konulan önerilerdir, ilerleme bunlarla değerlendirilebilir" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.