GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Yönetimi Kıbrıslı Türkler'e TMK'ya başvuru yolunu açan yasal düzenlemeden rahatsız

Rum Yönetimi Kıbrıslı Türkler'e TMK'ya başvuru yolunu açan yasal düzenlemeden rahatsız

Rum yönetiminin, Güney'de mal bırakan Kıbrıslı Türklerin de Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurmasına olanak tanıyan yasal düzenlemeden rahatsız olduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 25/04/14 10:13
okuma süresi: 2 dak.
Rum Yönetimi Kıbrıslı Türkler'e TMK'ya başvuru yolunu açan yasal düzenlemeden rahatsız
A- A A+

Politis "Komisyon Müzakerelere Gidiyor... Hükümet Rahatsız, İşgal Bölgelerinde De Endişe" başlıklı haberinde, Rum yönetiminin ilgili yasal düzenlemeyi olumsuz değerlendirdiğini yazdı ve Rum Sözcü Nikos Hristodulidis'in Londra'da yayın yapan Rum radyosuna konuyla ilgili değerlendirmesine yer verdi.

Gazeteye göre, Hristodulidis "Bu, Kıbrıs sorununun çözümüne daha çok sorun yaratan bir gelişmedir. Olumsuz, bizi ciddi ciddi düşündürmesi ve elbette müzakere masasına konulması gereken bir gelişmedir" dedi.

Gazete devamla, konuyla ilgili olarak Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay'ın sosyal medyada paylaştığı, Kıbrıslı Türk hukukçu Mustafa Asena'nın da Kıbrıs Türk basınına açıkladığı görüşlerini özetle okurlarına aktardı.

Simerini "Olumsuz Gelişme" başlıklı haberinde, Hristodulidis'in, Politis'te yer alan sözlerine ek olarak şu sözlerine yer verdi:

"Çoğu Kıbrıslı Rumun Komisyon'a başvurup mülklerini Türkiye'ye devretmesinden sonra Türkiye'nin Kıbrıslı Türklere giderek, özgür bölgelerdeki mallarını Türkiye'ye devretmeleri karşılığında Kıbrıslı Rumların işgal bölgelerindeki mallarını teklif ettiğini önceden bildiğimizi söylemek zorundayım. Bu olumsuz, bizi ciddi ciddi düşündürmesi ve müzakere masasına konulması gereken bir gelişmedir."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.