GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO'da ambulans eksikliği

RMMO'da ambulans eksikliği

Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (RMMO) ambulans ve sağlık personeli eksikliği bulunduğu, mevcut 15 ambulanstan sadece beşinin çağdaş standartlarda olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 06/05/14 11:27
okuma süresi: 2 dak.
RMMO'da ambulans eksikliği
A- A A+

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis dün Rum meclisinde konuya ilişkin verdiği bilgide, RMMO'daki mevcut 15 ambulanstan sadece beşinin tam teşekküllü olduğu, geri kalanların ise eski tipte, büyük eksiklikleri olan ambulanslar olduğunu söyledi.

Fokaidis ayrıca, RMMO'da sağlık personeli eksikliğinin de bulunduğunu ve acil olarak doktor ve hemşire istihdamı yapılması gerektiğini vurguladı.

BOZUK MÜHİMMATLAR KONUSU

Yakın geçmişte bir RMMO askerinin elinde el bombası patlaması olayına ilişkin sorulara da yanıt veren Fokaidis, RMMO mühimmatlarının kontrolü konusunda bazı önlemler alınacağını açıkladı.

Fokaidis, "Yunanistan'ın RMMO'da eğitim amaçlı kullanılan mühimmatların denetimi için uzman göndereceğini, mühimmatların kontrolünü gerçekleştirecek kimya laboratuarının birkaç ay içerisinde faaliyete geçeceğini, dokuz adet modern mühimmat deposunun inşasının tamamlandığını ve 2014 içerisinde on deponun daha inşa edilmesinin planlandığını" belirtti.

Fokaidis ayrıca, bozuk mühimmatların yok edilmesi sürecinin devam ettiğini, bugüne kadar bin 800 ton bozuk mühimmatın uzaklaştırıldığını da sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.