GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

RMMO kıyı karakollarına termal kamera sistemleri kuruldu

RMMO kıyı karakollarına termal kamera sistemleri kuruldu

Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) kıyı karakollarına uzun menzilli termal kamera sistemi yerleştirmesi işlemi tamamlandı. Kameraların görüntüleri aktaracağı Larnaka'daki "Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi"nin (AKKM) artık karaya yakın deniz bölgelerini olası olağanüstü hal vakalarını, kurtarma timleri göndermeden gözlemleyebileceği bildirildi.

Yayın Tarihi: 07/05/14 12:40
okuma süresi: 3 dak.
RMMO kıyı karakollarına termal kamera sistemleri kuruldu
A- A A+

Fileleftheros "Limanlara Uzun Menzilli Termal Kameralar... AKKM'ne Gece-Gündüz Canlı Detaylı Görüntü" başlıklı haberinde, termal kamera sisteminin, sözde "Lefkoşa FIR Hattı" içerisinde arama ve kurtarma vakalarına zamanında ve etkin müdahale edebilmesi için Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin teknik imkanlarının iyileştirilmesi programı çerçevesinde, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın eşgüdümünde kurulduğunu yazdı.

Gazeteye göre, yeni sistem, gece ve gündüz detaylı görüntüler gönderen "FLIR" tipi termal kameralardan oluşuyor. Uzun mesafeden fotoğraf çekme ve fotoğraf gönderme özelliklerine sahip bu kameraların özel yazılımları ve sensörleri bulunuyor. AKKM harekat odasından uzaktan kumanda edilebiliyorlar. Yazılım, uzaktan kumanda dışında, otomatikleştirilme ve bazı durumlarda alarm verecek şekilde çalışma, önemli konuları tanıma, arzu edilen 'operasyon bölgesini' düzenleme olanağı veriyor. Kameralara erişimin denetlenmesi için, her bir kullanıcının ayrı erişimine olanak tanıyan kullanım düzeyini belirleyen özel bir güvenlik sistemi var.

Gazete, RMMO kıyı karakollarına termal kamera sisteminin, 10 Mart 2014'te "ilan edilen" ve 16 Nisan 2014'te sonuçlandıran ihale ile Dat-Con D.O.O. isimli Slovenya şirketi tarafından 246 bin 550 Euro'ya kurulduğunu belirtti. Gazete, sistemin Larnaka ve Lİmasol limanlarındaki ve diğer- Protara'daki gibi- ana kontrolü AKKM tarafından yapılan izleme istasyonlarından oluştuğunu, Slovenya şirketinin de sistemi kurup çalıştırdıktan sonra teslim ettiğini yazdı.

LİMASOL LİMANI, GÜNEYBATI İSTİKAMETİNDE GENİŞLETİLİYOR

Aynı gazete "Limasol Limanı İçin Arazi İstimlâk Ediliyor" başlıklı haberinde, Limasol Limanı'nın batıya doğru genişletilmesi ve kara tesisleri kurulması maksadıyla "Merra Zakaki"deki bir arazinin istimlâk edilmesi için gerekli işlemlerin yürütülmekte olduğunu bildirdi.

Limasol Limanı'na bitişik 216 bin metrekarelik arazinin İngiliz üslerinin denetimindeki bölgede bulunduğunu belirten gazete, Rum makamları ve İngiliz üsleri nezdinde yürütülen istimlak işlemleri tamamlandığında limanın kara alanının, uzun vadede sözde Rum "MEB"inde hidrokarbon çalışmalarına destek verecek şirketlerin yerleşim ihtiyaçları da düşünülerek, güneybatı istikametinde genişletileceğini yazdı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.