GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Ulusal Güvenlik Konseyi Fotiu'ya emanet

Ulusal Güvenlik Konseyi Fotiu'ya emanet

Rum Yönetiminin, geçmişte Savunma Bakanlığı yapan Fotis Fotiu'yu, kurulacak Ulusal Güvenlik Konseyi'nin başına getirmeye hazırlandığı; başkanlık edeceği Konsey'in üyelerini belirleme işini de Fotiu'ya bıraktığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 29/05/14 11:16
okuma süresi: 2 dak.
Ulusal Güvenlik Konseyi Fotiu'ya emanet
A- A A+

Haravgi haberi "Eski Savunma Bakanı'nın Skandal İş Ayarlaması... Konferans Merkezi'ne Yerleşti... Liderlik Edeceği Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Kuruluş Örgütlenmesini Hazırlama İşini Fotiu'ya Tevdi Ettiler" başlık ve spotlarıyla manşete çekti.

Gazete, Rum Başkanlık Köşkü'nün, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin örgütlenmesini, görev ve yetkilerinin belirlenmesini hazırlama görevini Fotiu'ya verdiğini, bunun da Ulusal Güvenlik Konseyi'nin sırf Fotiu için ayarlandığının kanıtı olduğunu yazdı.

Hiçbir Bakanlar Kurulu kararı veya başka resmi karar olmadan Fotiu'nun Konferans Merkezi'nde özel olarak düzenlenmiş bir mekâna yerleştirildiğini ve orada çalışmakta olduğunu belirten gazete Köşk'ün arabuluculuğu ile usulsüz şekilde RMMO subayları görevlendirildiğine dikkat çekti.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak, uygulamayı meşru göstermek için bazı RMMO subaylarının önce Rum Yönetimi Başkanlığı için görevlendirilmiş gösterildikten sonra bu kuruma alındığını yazdı ve "Yetkileri konusu da gündeme geliyor çünkü yetkili Savunma Bakanı'nı ve KİP (İstihbarat Teşkilatı) Başkanı'nı görmezden gelerek doğrudan Başkanlığı bilgilendirebilecek" ifadesine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.