GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO komutanlığına emekli Korgeneral Yeorgios Basiakulis atandı

RMMO komutanlığına emekli Korgeneral Yeorgios Basiakulis atandı

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) komutanlığına emekli Korgeneral Yeorgios Basiakulis atandı.

Yayın Tarihi: 25/06/14 16:23
okuma süresi: 2 dak.
RMMO komutanlığına emekli Korgeneral Yeorgios Basiakulis atandı
A- A A+

Rum radyosu, Basiakulis'in iki yıllığına RMMO komutanlığına atanması kararının Rum Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında alındığını duyurdu.

Rum Yönetimi Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos,Yeorgios Basiakulis'in göreve başlama tarihine Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis'in karar vereceğini söyledi.

Kasım 1957'de doğan Basiakulis, 1975'te girdiği Yunan Harp Okulu'ndan 1979'da topçu teğmen olarak mezun oldu. Milli Savunma Okulu ve Yüksek Harp Okulu'nda Temel ve İleri Topçu eğitimini tamamladı. Yunan Milli Savunma Genelkurmaylığı Savunma Politikası Müdürlüğü'nde kurmay, Batı Avrupa ve Avrupa Birliği'nin Brüksel'deki askeri kurmaylığında bilişim görevlisi ve ABD-Norfolk'ta SACT (Supreme Allied Command Transformation) NATO Karargâhı'nda ulusal temsilcilik görevinde bulundu. Yunanistan Milli Savunma Genelkurmaylığı'nda Kriz Yönetim Merkezi ve Topçu Okulu müdürlüklerinde bulundu. İngilizce biliyor.

Rum gazeteleri, Korgeneral Y. Basakulis'in Mart 2013 itibarıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından Yunanistan'ın AB'deki askeri ataşesi olarak Brüksel'e gönderildiği bilgisine yer verdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.