GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis yarın Parti Başkanları Konseyi'ni topluyor

Anastasiadis yarın Parti Başkanları Konseyi'ni topluyor

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yaptığı son görüşme ve dün gece tamamladığı 2 günlük Atina temasları hakkında siyasi parti başkanlarına bilgi vermek üzere yarın sabah Parti Başkanları Konseyi'ni toplayacağı bildirildi.

Yayın Tarihi: 30/07/14 11:53
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis yarın Parti Başkanları Konseyi'ni topluyor
A- A A+

Fileleftheros "Tatilden Önceki Son Dönemeç... Başkan Cuma Günü Parti Başkanları Konseyi'ni Bilgilendiriyor... Eroğlu İle Son Görüşmesi Temelinde Veriler Sunacak" başlıklı haberinde, yarınki toplantının daha çok bilgilendirme niteliğinde olacağını yazdı.

Gazete Rum Ulusal Konseyi'nin de eylül ayında, Rum tarafının Kıbrıs sorunundaki stratejisini değiştirip değiştirmeyeceğinin masaya yatırılacağı günlük toplantı yapmasına çok önceden karar verildiğini ve bazı partilerin halen stratejiyle ilgili görüşlerini yazılı olarak sunduklarını hatırlattı.

Partilerin strateji konusundaki yaklaşımlarının birbirinden farklı olduğunu, "Ulusal Konsey"in bir önceki toplantısından da anlaşıldığı gibi, stratejide bundan sonra ne olacağı konusunda iki farklı eğilim bulunduğunu belirten gazete, Anastasiadis'in son Konsey toplantısında Jeostratejik Araştırmalar Konseyi adında yeni bir danışma organı kuracağı bilgisi verdiğini yazdı.

BUTTENHEİM İSTENİYOR

Gazete şunları ekledi:

"Anastasiadis siyasi partilerden de kurulacak bu organa atanacak bilimsel uzmanlar önermelerini istemişti. Öğrendiğimize göre bazı partiler bu konseyde yer alacak uzman isimleri vermeye hazırdır.

Ağustos ayı gelişmeler açısından ölü ay görüldüğünden Anastasiadis'in sürdürülmekte olan müzakerelerle ilgili bugüne kadarki görüntüyü ortaya koyması ve Atina ile yapılması kararlaştırılan bazı hareketler hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Lefkoşa, Kıbrıs sorununa özel temsilci atanması çalışmalarını çok yakından takip ediyor. Hükümet, bu rolü BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'taki özel temsilcisi Lisa Buttenheim üstlense çok memnun olurdu."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.