GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kasulidis: "Kıbrıs, üslerden Irak'a olası saldırı durumunda, İngiltere'ye engel olmayacak"

Kasulidis: "Kıbrıs, üslerden Irak'a olası saldırı durumunda, İngiltere'ye engel olmayacak"

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Güney Kıbrıs'ın, İngiltere'nin Ağrotur Üssünden Irak'taki "İslam Devleti" aleyhinde hava saldırıları gerçekleştirme konusundaki olası bir kararına, engel olma gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 20/08/14 11:06
okuma süresi: 2 dak.
Kasulidis: "Kıbrıs, üslerden Irak'a olası saldırı durumunda, İngiltere'ye engel olmayacak"
A- A A+

Alithia gazetesinin haberine göre, İngiliz Televizyon Kanalı "Sky News'e" yaptığı açıklamada, İngiliz Hükümetinin Ağrotur Üssünü kullanarak Irak'a yapacağı herhangi bir saldırıdan önce, kendisini bilgilendirmekle yükümlü olacağını dile getiren Kasulidis, Rum kesiminin, bunun gibi bir terör örgütü aleyhinde yapılacak herhangi bir askeri operasyona ilişkin olarak, Üslerin kullanımına itirazı olmayacağını ifade etti.

Kasulidis, Irak'taki terör örgütünü kastederek "bunun, daha önce gördüklerinin en kötüsü olduğunu" da söyledi.

"İslam Devleti" gerillalarının gidişatının, bölgenin tümünü alarma geçirdiğini de ifade eden Kasulidis, bunun çok gerçek bir tehdit olduğunu düşündüğünü belirtti.

Bütün komşu ülkelerin risk altında olduğunu ve uzak da olsa Akdeniz kıyıları yakınlarındaki operasyonlar göz önüne alındığında, kendilerinin de tehlike altında olduğunu düşündüğünü dile getiren Kasulidis, "Kıbrıs'ı" dünyanın bu kısmında AB'nin ön cephesi olarak addettiklerini sözlerine ekledi.

İngiltere'nin, Ağrotur Üssü'nü cihatçı isyancılar tarafından kovulan Kuzey Irak'taki insanlara yönelik insani yardım operasyonları için kullanmakta olduğunu anımsatan gazete, Üsse C-130 Hercules tipi nakliye uçakları, Tornado savaş uçakları, aynı zamanda Chinook helikopterlerinin gönderildiğini hatırlattı.

Haber, Fileleftheros gazetesinde "Kasulidis: Hava Saldırılarına Engel Olmayacağız… İslam Devleti Oluşturulması Bölge İçin Tehdit", Simerini'de "Kasulidis'ten Kanala Açıklama… İngilizlere Irak İçin Üsleri Kullanma İzni", Politis'te ise "Üslerin Kullanımıyla Hemfikiriz" başlıklarıyla yer aldı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.