GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Güney'deki göçmen evleri'nin onarımları sürüyor

Güney'deki göçmen evleri'nin onarımları sürüyor

1974 Barış Harekatı'ndan sonra Güney Kıbrıs'a göç eden Kıbrıslı Rumların yerleştirildikleri ve bazıları Kıbrıslı Türk arazilerine inşa edilen göçmen evlerinin zaman içerisinde uğradıkları yıpranma nedeniyle Rum hükümeti tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve onarım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 31/08/14 15:46
okuma süresi: 1 dak.
Güney'deki göçmen evleri'nin onarımları sürüyor
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs'taki göçmen evleri konusunda geniş bir habere yer vererek, geçmişten günümüze kadarki durumlarını ele aldı.

Gazete, şu anda Güney Kıbrıs'ta toplam 13 bin 500 göçmen evinden oluşan 69 göçmen evi sitesinin bulunduğunu, inşaatları 1992 yılında tamamlanan bu evlerde o dönemde yaklaşık 58 bin 400 Rum göçmenin barındığını yazdı.

Kıbrıslı Türklere ait, istimlak edilmemiş arazilerde inşa edilen göçmen evlerinden 10 bin 138'ine tapu, bin 613'üne ise "kira belgesi" verildiğini belirten gazete, çoğu geçici olarak inşa edilen bu evlerde meydana gelen yıkım ve yıpranmanın ise, Rum hükümetinin başlattığı programla tamir edilmekte olduğunu vurguladı.

Gazete, onarım gerçekleştirilen göçmen evlerine ilişkin ayrıntılı rakamlar verdiği haberinde, ekonomik kriz sebebiyle daha önce başlayacağı duyurulan bazı onarım çalışmalarının ise şimdilik askıya alındığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.