GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

AİK arızaları endişelendiriyor

AİK arızaları endişelendiriyor

Rum Elektrik İdaresi'nin (AİK) bazı santral ünitelerinin devre dışı kalmasından dolayı meydana gelen 470 megavat gücündeki enerji kaybının güvenlik sınırını çok düşürdüğü ve yeni bir arızayla elektrik kesintisi tehlikesinin büyük ölçüde artacağı bildirildi.

Yayın Tarihi: 02/09/14 12:44
okuma süresi: 2 dak.
AİK arızaları endişelendiriyor
A- A A+

Politis, "AİK'teki Arızalardan Endişe... Yaklaşık 470 Megavat Kaybedildi ve Güvenlik Marjı Önemli Ölçüde Azaldı" başlıklı haberinde, mevcut arızaların tamirinin yakın gelecekte mümkün görünmediğini belirtti.

Gazete, arızalı birimleri şöyle sıraladı:?"-Vasiliko'daki, 220 megavat üretim gücündeki 4 numaralı birleşik devir birimi. Bu birim 7 Ağustos'ta arızalandı. Dikelya'da eşzamanlı gerçekleşen başka bir arızayla birlikte elektrik kesintilerine neden oldu. O zamandan beridir tamir çalışmaları sürüyor. Aşırı ısınma nedeniyle iki türbininin pervanelerinde titreşim oldu ve bu hasara neden oldu. Bu aksamın tamir için yurtdışına gönderilmesi ihtimali var.

-Vasiliko'daki 130 megavat üretim gücüne sahip 1 numaralı buhar türbini kazanında sorun ve su borusunda çatlak saptandı. Tamir çalışmaları devam ediyor ancak tamamlanması için günler gerekiyor.

-Dikelya'daki 5 numaralı buhar türbini arızalı. Bu birimden kayıp 60 megavata ulaştı.

-Dikelya'daki 60 megavatlık 4 numaralı buhar türbininin tamir-bakım çalışmalarında sorun çıktı. Bu çalışmaların kesilmesi ve birimin kapatılması emri verildi."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.