GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Davutoğlu'nun Atina ziyareti Rum basınında

Davutoğlu'nun Atina ziyareti Rum basınında

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, 3'üncü Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak amacıyla dün Atina'ya gitmesi haberi, Rum basınında da yer aldı.

Yayın Tarihi: 06/12/14 10:26
okuma süresi: 3 dak.
Davutoğlu'nun Atina ziyareti Rum basınında
A- A A+

Rum basını TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Atina'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısı çerçevesinde yaptığı açıklamaları da aktarırken Davutoğlu'nun Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüşmesi haberine de yer verdi.

Fileleftheros gazetesi "Ağır Havada Ziyaret" başlıklı haberinde, Atina'da bugün yapılacak olan 3'üncü Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının, Türkiye'nin, Ege ve Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki "meydan okumalarının" gölgesinde gerçekleştirileceğini ileri sürdü.

Gazete iki kez ertelenen toplantıya dair beklentilerin de düşük olduğunu belirtti.

DAVUTOĞLU-PAPULYAS GÖRÜŞMESİ

Fileleftheros gazetesi, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun dün Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından kabul edildiğini yazdı.

Habere göre Papulyas açıklamasında 3'üncü Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına ilişkin memnuniyetini dile getirerek iki ülkenin iyi komşular olması gerektiğini belirtti.

Davutoğlu ise açıklamasında yanıtında her şeyin değişebileceğini ancak coğrafik konumların değişmediğini ifade ederken, Papulyas'ı Türkiye'ye davet etti.

Habere göre görüşmede TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da yer aldı.

DAVUTOĞLU-SAMARAS

Politis gazetesi TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'la da görüştüğünü yazdı.

Haberi "Davutoğlu ve Samaras Kıbrıs Sorunu ve MEB Konularını Görüştü- Komşu Çaresizliği" başlıklarıyla aktaran gazete Başbakan Davutoğlu'nun yoğun güvenlik önlemleri altında dün Atina'ya gittiğini yazdı.

Gazete, Davutoğlu- Samaras arasındaki dünkü görüşmede ve bugün başlayacak 3'üncü Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında Kıbrıs sorunu ve doğal gaz konuları üzerinde durulduğunu ve durulacağını belirtti.

Habere göre Yunanistan Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Atina Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada Türk-Yunan ilişkilerinde anahtar olan Kıbrıs sorununa özellikle önem verildiğini belirttiler.

DİĞER BAŞLIKLAR

Alithia gazetesi TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Atina temaslarını "Davutoğlu-Samaras Görüşmesinde Kıbrıs Sorunu ve MEB" başlığıyla aktarırken Haravgi gazetesi "Davutoğlu-Samaras Görüşmesinin Odağında Kıbrıs Sorunu", Simerini gazetesi ise "Papulyas Uluslararası Hukuka Değinerek Davutoğlu'nu Kabul Etti-İyi Komşuluk Niyetleri" başlıklarını kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.