GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

ABD'den Rum Yönetimi'ne: "Şimdi Rusya ile her zamanki gibi iş yapma zamanı değil"

ABD'den Rum Yönetimi'ne: "Şimdi Rusya ile her zamanki gibi iş yapma zamanı değil"

ABD Dışişleri Bakanlığın Sözcüsü Marie Harf, Rum lider Nikos Anastasiades'in Moskova'ya yaptığı ziyaretle ilgi açıklamasında, "şimdi Rusya ile her zamanki gibi iş yapma zamanı değil" dedi.

Yayın Tarihi: 06/03/15 07:51
okuma süresi: 2 dak.
ABD'den Rum Yönetimi'ne: "Şimdi Rusya ile her zamanki gibi iş yapma zamanı değil"
A- A A+

Harf, ABD'nin Avrupalı müttefikleri ve ortaklarına birliğin varlığının önemine işaret ettiğini ve Rusya'nın Ukrayna'daki ihtilafı alevlendirmeye son vermesine kadar Moskova'ya karşı baskı kullanılmasının önemine işaret ettiğini söyledi.

Lefkoşa'da ortaya çıkan "Tweet meselesi" hakkında Harf, bunun Kıbrıs-Rusya ilişkilerine bağlı olmadığını açıkladı.

ABD'nin Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, Nikos Anastasiades'in Rusya'ya yaptığı ziyareti ve Rus muhalif lideri Boris Nemstov'un öldürülmesi hakkında Kıbrıslıların; hem Kıbrıslı Rum hem de Kıbrıslı Türklerin, görüşlerini isteyen bir Tweet mesajı yazdı. Kıbrıslı siyasi liderlik ve Cumhurbaşkanı Anastasiades Koenig'in eylemini diplomatik teamüllere aykırı olduğunu belirterek kınadılar. Koenig ise, konu hakkında açıklamada bulunarak "Twitter'deki görüşlerim yanlış anlaşıldı" dedi.

Harf, Lefkoşa'daki ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya değinerek, "ABD'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Tweet mesajlarının iki ayrı konu arasında bağ kurmayı amaçlamadığına açıklık getirdi" dedi.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.