GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Güney'de özelleştirmeye karşı grev; elektrik kesecek!

Güney’de özelleştirmeye karşı grev; elektrik kesecek!

Güney Kıbrıs'ta özelleştirme ve bu kapsamda süren tartışmalar sendikaların da dahil olmasıyla elektrik kesintilerine neden olacak…

Yayın Tarihi: 27/03/15 08:05
okuma süresi: 4 dak.
Güney’de özelleştirmeye karşı grev; elektrik kesecek!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

Güney Kıbrıs'ta elektrik kurumunun özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, sendikalar grev kararı aldı. Elektrik kurumunda örgütlü dört sendika bugün kamuya ait elektrik santralinde üç saatlik grev yapacak ve bu 3 saatlik grev her gün tekrarlanacak.

Kurum başkanı Theodoulou grev nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşanacağını ve bunun ekonomik faaliyetleri de etkileyebileceği uyarısı yaparken; Sendikalar kurumun özelleştirilmesi için yapılan sözleşmenin çöpe atılmasını istedi.

Kıbrıs Elektrik Kurumu Başkanı Othon Theodoulou, dün yaptığı açıklamada kamuya ait olan elektrik ünitesinde Cuma günü yapılacak olan grev nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşanacağını ve bunun ekonomik faaliyetleri de etkileyebileceğini söyledi.

Cyprus Mail'in haberine göre, elektrik kurumunda örgütlü dört işçi sendikası, Cuma günü sabah 07.00'den itibaren üç saatlik greve çıkacaklarını ve Pazartesi'nden itibaren de bunu her gün tekrar edeceklerini açıkladı. Sendikalar hükümetten, elektrik kurumunun özelleştirilmesi için bağımsız araştırma şirketine yaptırdıkları araştırma çalışmasını ve kurumu birbirinden bağımsız ve ayrı şirketlere ayırma kararlarını geri almalarını talep ediyor.

Sendikalar özelleştirme müfettişini döngünün dışında bırakarak, kurumun özelleştirilmesi için yapılan sözleşmenin çöpe atılmasını ve kurum ile enerji bakanlığının birlikte yürüteceği bir çalışma başlatılmasını istiyor.

Ödenmemiş faturası olanların elektrik akımı kesilecek…

Sendikalar grev kapsamında Perşembe gününden itibaren ödenmemiş faturası olan tüketicilerin elektrik akımının kesileceğini açıkladılar. Bu süre zarfında elektrik kurumu, Dikelya ve Vasiliko elolmak üzere elektrik üreten toplamda beş buhar tribününü çalıştırmak için yeterli personel bulunduracak. Tehodoulou, devlet radyosu CyBC'ye yaptığı açıklamada, Cuma günü yapılacak grevde 60 megavatlık üretim açığının oluşacağını ve bunun önümüzdeki hafta 120 megavata yükselmesini beklediklerini söyledi.

Düşük seviyelerde elektrik kullanın çağrısı…

Sistemin düşük kapasiteden dolayı çökmesini engellemek için kurum, İletim Sistem İşletmecisi ile birlikte çalışarak halka nerelerde ve ne zaman kesintiler olacağı uyarısında bulunacak. Kurum bir açıklama yaparak, "Bu yüzden, belirtilen saatlerde halkı güç tüketimini ve özellikle elektrik enerjisi yoğun olan cihazların kullanımını düşük seviyede kullanmaya çağırıyoruz. Sağlık açısından elektrik enerjisine ihtiyaç duyan vatandaşlara önceden önlem alma çağrısı yapıyoruz.

2018'e kadar özelleşecek…

Güney Kıbrıs'ta iki yıl önce kabul edilen ekonomik kurtarma paketinin şartlarına göre, Güney Kıbrıs içinde elektrik kurumunun da bulunduğu kamu kuruluşlarını özelleştirerek 1,4 milyon Euro büyüme kaydetmek zorunda. Elektrik kurumunun özelleştirilme sürecinin 2018'de bitmesi ön görülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.