GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney'deki Kıbrıs Türk malları konusunda izahat

Güney'deki Kıbrıs Türk malları konusunda izahat

Rum İçişleri Bakanlığı, dün Rum basınında haberi yer alan, 1974 öncesinden beri yaşamını İngiltere'de sürdürmekte olan bir Kıbrıslı Türk'ün Larnaka'daki Piyale Paşa Caddesindeki iki taşınmazı için dava açmasıyla ilgili izahatta bulundu.

Yayın Tarihi: 29/05/15 11:09
okuma süresi: 2 dak.
Güney'deki Kıbrıs Türk malları konusunda izahat
A- A A+

Alithia gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında, dünkü haberde yer alan "Kıbrıs Türk mal sahibinin, diğer mirasçıların taşınmazlar üstündeki haklarından vazgeçmelerinin ardından Rum mahkemesine gittiği, çünkü diğerlerinin KKTC'de yaşamakta olduğu" konusuna açıklık getirdi.

Buna göre, dünkü haberde belirtildiği gibi, KKTC'de ikamet etmekte olup taşınmazlar üzerindeki haklarından vazgeçen mirasçılar olmadığını dile getiren bakanlık, İngiliz vatandaşlığına sahip olan Kıbrıs Türk mal sahibinin menfaatine olacak şekilde, taşınmaz üzerindeki haklarından vazgeçen bütün mirasçıların daimi olarak İngiltere'de bulunduklarını söyledi.

Bunun gerek başvuru sahiplerinin ortaya koyduğu yazılı belgeler, gerek yürütülen araştırmayla teyit edildiğini dile getiren bakanlık, Kıbrıs Türk Malları Vasisi de olan Rum İçişleri Bakanlığı tarafından defalarca belirtildiği üzere, bu tarz dostane anlaşmalarla ilgili olarak, 2013 yılının Ekim ayından bu yana uygulanmakta olan politikanın sürdüğünü yazdı.

Buna göre haberde, 1974 yılından önce veya sonra yerleşmiş oldukları yurt dışında veya Rum kesiminde hayatını kaybeden mülkün ilk sahipleri ile mirasçıları daimi olarak yurt dışında veya Rum kesiminde ikamet eden ve KKTC'de Rum malına sahip olmayan durumlara ilişkin bu tarz dostane anlaşmalarla ilgili 2013 yılının Ekim ayından bu yana uygulanmakta olan politikanın sürdüğü ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.