GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

RMMO Cascavel tipi hafif tankları yeniden kullanmaya hazırlanıyor

RMMO Cascavel tipi hafif tankları yeniden kullanmaya hazırlanıyor

Rum Savunma Bakanlığı ve "Milli Muhafız Ordusu" (RMMO), atış denetim sistemleri ya hiç çalışmadığı veya körlemesine atışlar yaptığı ve eski oldukları gerekçesiyle aktif kullanımdan kaldırdığı Cascavel tipi hafif tanklarını yeniden aktif kullanıma almaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 05/07/15 12:37
okuma süresi: 1 dak.
RMMO Cascavel tipi hafif tankları yeniden kullanmaya hazırlanıyor
A- A A+

Haftalık Mahi "Skandal... Elverişsizliklerine Rağmen Cascavel'leri Yeniden Aktif Kullanıma Almak İstiyorlar" başlıklı haberinde bakanlık ve RMMO tarafından oluşturulan uzmanlar grubunun Cascavel'leri incelendiğini ve "uygun olmamalarına rağmen uygunluk belgesi verdiğini" yazdı.

Ateş kontrol sistemi bozuk ve kullanım dışı olduğundan aktif görevden çekilen Cascavel EE-9'ların sayısını belirtmezken bu tür tanklardan şu anda kullanımda olanların da aynı arızalardan dolayı, kör atışlar yapmakta olduğuna dikkat çeken gazete, RMMO'da aktif kullanımdan alınmış silah sistemlerinin yeniden aktif kullanıma verilmesi durumunun yeni olmadığını vurguladı.

Gazete "Kıbrıs Ordusu Subaylar Birliği" tarafından RMMO eski komutanı Stilianos Nasis'in görevden ayrılması vesilesiyle 23 Temmuz 2014'te yapılan açıklamada benzer durumlardan şikayet edildiğini de hatırlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.