GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs – İsrail görüşmelerinde beş ana konu olacak

Kıbrıs – İsrail görüşmelerinde beş ana konu olacak

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Kıbrıs'a yapacağı kısa ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile yapacağı görüşmenin gündeminde, Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler, bölgesel konular, AB- İsrail ilişkileri ve Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü işbirliği konusu olacak.

Yayın Tarihi: 29/07/15 07:57
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs – İsrail görüşmelerinde beş ana konu olacak
A- A A+
Netanyahu, sabah saat 10:30'da (07.30 GMT) adaya geldi ve Larnaka Havalimanında Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ve İsrail'in Kıbrıs Büyükelçisi Michael Harari tarafından karşılandı.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, İsrail ve Kıbrıs arasındaki görüşmelerde Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması amacıyla yapılan müzakereler ve Türkiye'deki gelişmeler de ele alınacak.

Ele alınacak ikili ilişkiler çerçevesinde enerji, savunma, ekonomi ve turizm alanındaki ilişkiler olması bekleniyor.

Netanyahu ve Anastasiades ayrıca, Suriye ve İran'daki durumu da ele alacaklar.

Kaynaklara göre, AB- İsrail ilişkileri ve özellikle Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'in Orta Doğu ile ilgili üstlendiği inisiyatif ele alınacak.

Ele edilen bilgilere göre, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Orta Doğu'ya yapacağı bir dizi ziyaretten önce 8 Eylül tarihinde adayı ziyaret edecek. Tusk, 9 Eylül'de İsrail ve 10 Eylül'de ise Filistin'i ziyaret edecek. Tusk büyük olasılıkla Mısır'ı da ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades Avrupalı üst düzey yetkiliyi Orta Doğu turuna eşlik edebilir.

Toplantıda, Eylül'de gelişmeler sağlanması beklenen Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail üçlü işbirliği konusunun da ele alınması bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras üçlü bir toplantının yapılması konusunu görüşmek amacıyla Eylül'ün başında İsrail'i ziyaret etmesi bekleniyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.