GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristodulidis: "Önümüzdeki dönem müzakereler için belirleyici olacak"

Hristodulidis: "Önümüzdeki dönem müzakereler için belirleyici olacak"

Rum Hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis, önümüzdeki dönemi, BM himayesinde yapılan Kıbrıs sorunundaki müzakereler için belirleyici olarak niteledi ve mevcut koşulların ihtiyatlı iyimserlik yarattığını söyledi.

Yayın Tarihi: 31/08/15 14:56
okuma süresi: 2 dak.
Hristodulidis: "Önümüzdeki dönem müzakereler için belirleyici olacak"
A- A A+
Pazar günü yapılan bir anma töreninden sonra açıklamada bulunan Sözcü, Türkiye'nin, belki de ilk defa olarak ve rasyonel düşünerek, Kıbrıs sorununun çözümlenmesinden yararlanacağı faydaları anlamasının mümkün olabileceğini belirtti.

Sözcü, 1 ve 14 Eylül tarihlerinde iki liderin: Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı'nın yapacakları görüşmeler sırasında mülkiyet konusuna odaklanacaklarını söyledi.

Sözcü, mülkiyet konusundaki ilerlemenin gelecek gelişmeler için belirleyici olacağını da vurguladı.

"Çetin müzakerelere ve ağır çalışma ihtiyacına olan taahhüdümüze bağlıyız " diyen Sözcü, sonuç "ilgili tarafların taahhüdüne bağlı olacak. Gelecek birkaç ay; gelecek dönem bütün çabaların nasıl devam edeceğini belirleyecek" şeklinde konuştu.

Sözcü, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'in Kıbrıs sorunundaki müzakerelerde her hangi bir fasılada anlaşmaya varılmasından sonra halkı bilgilendireceğini vurguladı.

Sözcü, iki taraf arasında bireyin mülkiyet hakkına saygı duyulacağının kabul edilmesinden sonra, mülkiyet kriterlerinin de ele alınacağını ifade ederek Kıbrıs Rum tarafının mülkiyet konusundan etkilenen insanların kategorilerini içeren bir liste sunduğunu açıkladı.

Hristodulidis, gelecek dönemde yapılacak görüşmelerin ana konusunun mülkiyet kriterleri olacağını belirti.

Sözcü, kabul edilen kriterlere dayanarak mülkiyet taleplerini incelemek amacıyla görevlendirilmiş bağımsız bir Mal Komisyonu olacağını anımsattı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.