GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Anastasiadis, Kıbrıs'ın enerji sektörünün temelde değiştiğine işaret etti

Anastasiadis, Kıbrıs'ın enerji sektörünün temelde değiştiğine işaret etti

Kıbrıs Elektrik Düzenleme Kurumu'nun (AIK) yeni Başkanı Andreas Poullikas ve yeni Başkan Yardımcısı Filippos Filippou'nun görev yemini töreninde konuşan Rum Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Kıbrıs'ın enerji sektörünün temelde değiştiğine işaret etti.

Yayın Tarihi: 06/10/15 07:47
okuma süresi: 1 dak.
Anastasiadis, Kıbrıs'ın enerji sektörünün temelde değiştiğine işaret etti
A- A A+
Kurumun, ülkemizin oluşturulan büyük bir enerji haritasında ekonomisinin gidişini büyük ölçüde belirleyecek olan yeni ve ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, söz konusu zorlukların, Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde keşfedilen doğal gazın kullanılması, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin daha da geliştirilmesinin, yanı sıra modern, çevreye duyarlı ve daha verimli enerji teknolojisinin piyasaya girmesi ile ilişkili olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Anastasiadis bununla birlikte, Hükümetin Kıbrıs Elektrik Düzenleme Kurumu'nun Kıbrıs'ta "yeni elektrik tedarikçilerinin ve uyumlu, yenilenebilir enerji kaynaklarından yeni elektrik üreticilerinin faaliyete geçmesin sağlayacak" yeni bir rekabetçi elektrik piyasası modeli ile ilgili planlamayı sonuçlandırmasını ve uygulamasını beklediğine dikkat çekti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.