GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristodulidis: "Nihai sonuç hakkında Kıbrıslılar hüküm verecek"

Hristodulidis: "Nihai sonuç hakkında Kıbrıslılar hüküm verecek"

Rum Hükümet sözcüsü Nikos Christodoulides, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'in 12 Ekim tarihinde Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı ile yapacağı görüşme sırasında Akıncı'nın son yaptığı açıklamalarını masaya koyacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 08/10/15 07:43
okuma süresi: 2 dak.
Hristodulidis: "Nihai sonuç hakkında Kıbrıslılar hüküm verecek"
A- A A+
Mustafa Akıncı, New York'taki temaslarını tamamladıktan sonra Kıbrıs Türk basına açıklamalarda bulundu ve özellikle "Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunmasının ardından AB Müktesebatından İstisnalar (Derogasyon) olacak" açıklaması Kıbrıs Rum tarafında tepkiler yarattı.

Sözcü, Cumhurbaşkanı Anastasiades'in, 12 Ekim'de Mustafa Akıncı ile yapacağı baş başa görüşme sırasında Akıncı'nın açıklamalarını masaya koyacağını söyledi.

Christodoulides, önemli konularda ilerleme sağlandığını "ancak diğer çok önemli konularda, mesafe ve anlaşmazlıklar var" dedi.

Sözcü, hükümet, Kasım ayında liderler arasında yoğun bir şekilde yapılması beklenen görüşmelerden sonra sürecin nasıl ilerlediğini ilgili daha güvenilir sonuçlara varılabileceğini söyledi.

Bir mesaj gönderen Sözcü, "ciddi kalmak gerekir, Türk işgalin sona ermesi ve adayı yeninden birleşmesi hedefimize bağlı kalmamız gerekir ve biz aynı zamanda zorlu müzakereler için sıkı çalışmamız gerekir" sözlerine ekledi.

Sözcü, "sonuçta, elde edilecek herhangi bir nihai sonuç hakkında Kıbrıslılar hüküm verecek" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.